Albert Heijn en KNVB lanceren sponsorprogramma voor 3.000 amateurclubs

Vandaag lanceren Albert Heijn en de KNVB samen met bondscoach Louis van Gaal Voetbalpassie, een digitaal spaarprogramma waarmee klanten Voetbalpassiepunten kunnen sparen om zo hun lokale voetbalclub te sponsoren. De punten die door klanten gespaard zijn, gaan rechtstreeks naar de desbetreffende clubs.

De clubs kunnen de bijdrage goed gebruiken. Afgelopen seizoen stond het amateurvoetbal door corona voor een groot deel stil. Verenigingen zijn daardoor veel inkomsten misgelopen, bijvoorbeeld door de sluiting van de kantines. Hierdoor hebben veel amateurclubs het financieel lastig. Met het opgehaalde bedrag van Voetbalpassie kunnen zij bijvoorbeeld trainingsmateriaal aanschaffen of een financiële reserve opbouwen voor het onderhoud van de velden of het clubhuis. Woensdagmiddag overhandigde Louis van Gaal, als ambassadeur van Voetbalpassie, symbolisch de eerste Voetbalpassiepunten aan voorzitter Leo van Vuuren van S.V. De Meer, zijn oude jeugdclub in Amsterdam-Oost. De sponsoractie start aanstaande maandag 13 september.

Voetbalpassie is een digitaal spaarprogramma, gekoppeld aan de app van Albert Heijn. In de app kunnen klanten van Albert Heijn Voetbalpassiepunten sparen en makkelijk toewijzen aan elke lokale voetbalclub naar keuze. De punten zitten op meer dan 1.500 deelnemende producten, waaronder al het fruit en vers afgebakken brood van Albert Heijn, diverse AH-huismerken en verschillende grote A-merken. Elke bestede euro aan een deelnemend product levert één punt op. Met tien punten hebben klanten een volle spaarkaart, waarmee zij een amateurclub naar keuze kunnen sponsoren met één euro.

Louis van Gaal, bondscoach Nederlands elftal en ambassadeur Voetbalpassie: “Iedereen weet dat ik een groot voorstander ben van het opleiden van talent. Dat kan niet anders dan door een goede basis te leggen bij amateurclubs met de jeugd. Jeugd kan alleen maar lekker bewegen en voetballen als de randvoorwaarden goed zijn en clubs in staat zijn om te trainen met goede trainers, materialen en omstandigheden. Zo kunnen zoveel mogelijk voetballiefhebbers een plek vinden in het voetballandschap. Zelf heb ik vanaf jonge leeftijd tot mijn twintigste gevoetbald bij S.V. De Meer, een fantastische tijd waar ik de basis voor de rest van mijn voetballeven heb gelegd. Ik ben er dan ook trots op om hier vandaag te zijn en als ambassadeur van Voetbalpassie het startschot te geven van deze sponsoractie.”

Johan van der Zanden, directeur marketing en communicatie Albert Heijn: “Als partner van de KNVB en supporter van voetballend Nederland draagt Albert Heijn het Nederlands voetbal een warm hart toe. Wij zijn er voor iedereen, voor het Nederlands elftal en de Oranjeleeuwinnen, maar ook voor alle amateurclubs in Nederland. En juist die clubs kunnen nu, met de start van het voetbalseizoen, een steuntje in de rug goed gebruiken. Samen met de KNVB introduceren wij daarom Voetbalpassie. Zo steunen we samen met onze winkels en klanten alle lokale voetbalclubs.”

3.000 amateurvoetbalclubs

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “In Nederland zijn circa 3.000 amateurclubs, meer dan 62.000 teams en zo’n 1.2 miljoen voetballers. Elk weekend zijn er gemiddeld zo’n 3 tot 4 miljoen mensen bezig met voetbal, van ouders tot spelers tot vrijwilligers. Voetbal is daarmee het grootste sociale netwerk van Nederland. Door corona zijn bij veel clubs de reserves op en zij maken zich wel een beetje zorgen. Vanuit de KNVB en vanuit de overheid zijn er al diverse programma’s opgezet om clubs hierbij te begeleiden en te ondersteunen. Voetbalpassie is daarnaast een laagdrempelig initiatief waar alle clubs automatisch aan meedoen en niet heel veel extra tijd aan kwijt zijn. Fantastisch om samen met onze partner Albert Heijn de schouders hieronder te zetten en met Voetbalpassie de amateurclubs financieel extra te ondersteunen en de betrokkenheid van voetballiefhebbers bij hun club te vergroten.”

Voetbalpassie is er voor álle verenigingen; groot en klein. Alle amateurclubs in het voetbal doen automatisch mee met Voetbalpassie. Er staan zo’n 3.000 lokale voetbalclubs in de AH app die door klanten geselecteerd kunnen worden om te sponsoren. Leden, maar ook hun vrienden, familie en kennissen: iedereen kan meesparen. Hoe meer mensen sparen voor een club, hoe hoger het gespaarde bedrag oploopt. Met het geld kunnen clubs bijvoorbeeld trainingsmateriaal kopen (zoals pionnen, hesjes en ballen) of kiezen voor een financiële buffer voor een opknapbeurt van de kleedkamers, de kantine of onderhoud aan de velden.

De actie start maandag 13 september en duurt tot en met zondag 3 oktober. Vanaf vandaag is Voetbalpassie in de AH-app te vinden en kunnen klanten alvast hun favoriete club selecteren.