Bud light activatie voor Ajax

Ajax heeft zijn eerste sponsoractivatie in de VS. Bud Light, een merk van bierbrouwer AB InBev waar ook Ajax-sponsor Jupiler onderdeel van is, is op 12 december sponsor van een viewing party van de wedstrijd Ajax - Bayern München in Orlando.

De wedstrijd is live te zien in de Lions Pride soccerclub. Orlando heeft een grote Ajax-fanbase. In januari zal de selectie van Ajax ook afreizen naar Florida, om daar deel te nemen aan de jubileumeditie van de Florida Cup. Tijdens dit internationale voetbalevenement wordt gespeeld tegen de Braziliaanse topclubs Sao Paulo FC en Flamengo. De wedstrijden zijn live te zien in meer dan 120 landen, waarmee miljoenen kijkers vooral in Amerika en Latijns-Amerika worden bereikt.

In de internationale expansie van de club opende Ajax begin november een kantoor in de Verenigde Staten. Naast het kantoor in Amsterdam dient dit kantoor in New York als plek van waaruit Ajax de activiteiten in Noord-Amerika gaat leiden. De uitbreiding was voor Ajax een logische en noodzakelijke stap met het oog op het stijgende aantal activiteiten in dat werelddeel.