Magnum mixt Maan, Lee Towers en Concertgebouworkest

Maan, Lee Towers en het Koninklijk Concertgebouworkest lanceren een nieuwe versie van de klassieker I Can See Clearly Now, geremixt door ijsmerk Magnum.

De drie topartiesten, die bekendheid genieten in verschillende generaties en geliefd zijn om hun verschillende muziekstijlen, werken voor de eerste keer samen met als eindresultaat een verrassende remix van het nummer dat Lee Towers in 1982 heeft uitgebracht. Het nummer werd gisteravond voor de eerste keer live ten gehore gebracht in de Magnum Pleasure Residence in Amsterdam. Bekijk hieronder de videoclip met Maan, Lee Towers en het Koninklijk Concertgebouworkest nu op Youtube.

Geïnspireerd op de klassieke Magnum Almond brengt het ijsmerk dit jaar de Magnum Remix uit: de Magnum Almond in een nieuw jasje, gedipt in twee lagen krakende chocolade. Tijdens het jaarlijkse Magnum feest was het thema dan ook ‘classics remixed’. Van de klassieke locatie met het hippe pop-art decor, de klassieke drankjes en hapjes met een twist tot aan de muziek: alles was geremixt. Het hoogtepunt van de avond was de verrassende muzikale remix van I Can See Clearly Now door de unieke combinatie van Maan, Lee Towers en het Koninklijk Concertgebouworkest. Want remixen betekent vernieuwing en plezier voor iedereen.

Voor Lee Towers voelt het als een grote eer dat er een remix wordt gelanceerd van zijn beroemde hit: “Ik heb nooit durven dromen dat mijn nummer nog eens zou worden uitgebracht en dan ook nog eens in combinatie met Maan en het Koninklijk Concertgebouworkest. Met deze remix brengt Magnum diverse generaties bij elkaar in goede harmonie. Ik vind het heel bijzonder en ben trots op het resultaat.”

I Can See Clearly Now werd in 1982 een hit in Nederland door de vertolking van Lee Towers. Met zijn 76 jaar, gouden microfoon en excentrieke brillen maakt Lee Towers er nog steeds een feestje van. En van ons oude icoon naar onze popidool: Maan is met haar 25 jaar een van de meest favoriete artiesten in Nederland. Zij heeft Nederlandse muziek bij de jonge doelgroep op de kaart gezet door haar unieke mix van pop, r&b en hiphop. “We vertegenwoordigen alledrie verschillende muziekstijlen en het is tof om te zien hoe dat samenkomt in één nummer. Samen hebben we gisteravond laten zien dat muziek een universele taal is en generaties met elkaar verbonden kunnen worden, door hen een muzikale klassieker te laten (her)ontdekken. Ik vond dit zo vet om te doen en hoe Magnum dit heeft samengebracht”, vertelt Maan.

En van onze oude icoon en jonge popidool door naar het klassieke randje in de remix: het Koninklijk Concertgebouworkest behoort met zijn beroemde klank al ruim 130 jaar tot de absolute wereldtop en weet het publiek te verrassen en te raken met de schoonheid van symfonische muziek. Met deze combinatie van artiesten brengt Magnum de unieke geluiden van verschillende generaties en muziekstijlen samen in deze toffe track die ongetwijfeld de zomerhit van het jaar gaat worden.

“Deze samenwerking is een prachtig initiatief. De gemiddelde luisteraar denkt niet meer echt in genres. Muziek is muziek. En als het met passie wordt uitgevoerd zoals met Maan, Lee Towers en het Koninklijk Concertgebouworkest dan is dat naast een geslaagd partnerschap ook de ultieme ‘pleasure”, aldus Marc Daniel van Biemen, eerste violist bij het Koninklijk Concertgebouworkest over de samenwerking.