18 genomineerden voor de SponsorRingen 2016

Dit jaar hebben 18 cases van de in totaal 43 inzendingen een nominatie gewonnen voor een SponsorRing. Daarmee zijn zij volgens de stichting SponsorRing al winnaars, want een nominatie is al een prachtig compliment voor de genomineerde merken en organisaties.

Voor de nieuwe categorie ‘Smart Budget’ (maximaal resultaat met een minimaal budget) hebben 4 partijen zich weten te kwalificeren. Het aantal ingediende cases was onveranderd hoog, maar lager dan het recordjaar van 2015. De winnaars van een nominatie worden net als vorig jaar allemaal persoonlijk gefeliciteerd door een lid van hun vakjury om deze prestatie nog eens extra te accentueren.

Niels Markensteijn, voorzitter van de Stichting, signaleert dat de vakjury’s het belang van de cruciale rol van sponsoring binnen de marketingmix sterk benadrukken. "Dat kan volgens ons namelijk niet vaak genoeg worden gezegd. We zien dat sponsoring best onder druk staat en dat bedrijven en merken hier en daar een stapje terug doen. Wij willen juist onderstrepen dat sponsoring een essentieel onderdeel is en blijft voor een sterke merkbeleving en positionering. Het is ook onze taak als stichting om de kracht van succesvolle sponsoring over de bühne te brengen."

De winnaars van een SponsorRing worden op donderdag 24 november a.s. bekroond tijdens een feestelijk event in de Kromhouthal te Amsterdam. Dan zullen ook de Sponsor Personality van het Jaar en de Sponsor van het Jaar bekendgemaakt worden.

Genomineerden

De genomineerden per categorie zijn:

Sport
PLUS - PLUS Voetbalplaatjes
Samsung - Beleef de Olympische Spelen in VR met Samsung en Dorian van Rijsselberghe
Delta Lloyd - Optimist on Tour
Jumbo - Jumbo wint met Max Verstappen

Kunst & Cultuur
Rabobank – Jheronimus Bosch 500
Van Lanschot bankiers - Van Gogh Museum

Gesponsorde
dance4life Situation Room 2015
Heropening Van Gogh Museum
Amsterdam City Swim

Maatschappij
Philips – Europride 2015
KPN - Zilverlijn, KPN Mooiste Contactfonds en Nationaal Ouderenfonds
Boskalis – The Ocean Cleanup’s North Sea Prototype test
Zilveren Kruis - Zilveren Kruis en Schooljudo
Opel, Feyenoord en de Hartstichting - Hand in hand. Voor het leven

Entertainment & Events
ING – The Flying Dutch
KPN - Dance Dance Dance en KPN
We Fashion - Sponsorship WE Fashion en The Voice Kids
Ziggo - Guus Meeuwis: dat is het plezier van Ziggo

Smart Budget
dance4life - dance4life Situation Room 2015
KPN - KPN Schaatsvriendendag 2016
Boskalis - Boskalis en Het Straatje van Vermeer in Museum Prinsenhof Delft
SolidOnline - Hoofdsponsor ADO Den Haag Vrouwen<

De SponsorRing is de jaarlijkse prijs voor de beste sponsorcases in Nederland. Naast de nieuwe categorie Smart Budget konden sponsorcases voor vijf andere domeinen worden ingeschreven: Sport, Kunst & Cultuur, Maatschappij, Gesponsorde en Entertainment & Events. De hoofdjury, onder voorzitterschap van Jan-Willem Brüggenwirth, kiest uit de nominaties de winnaars.