2de editie Belgian Sponsorship Awards op 14 januari

De Belgian Sponsorship Awards zijn terug voor een tweede uitgave, na het succes van de eerste editie in januari van dit jaar. Dit keer is een aantal nieuwe awards toegevoegd, waaronder de Belgische Sponsoring Persoonlijkheid van het Jaar.

De ceremonie op 14 januari 2016 in Hotel Le Plaza in Brussel zal eens te meer een uniek podium bieden aan de beste kunst-, muziek-,maatschappelijke- of sportsponsoring in België.

De Awards van vorig jaar werden binnengehaald door AB Inbev voor hun Jupilercase ‘Road to Rio’. De case zette zijn weg vervolgens verder als Belgisch afgevaardigde op de Best Of Europe Awards van de European Sponsorship Association, waar hij brons won in zijn categorie.

De Belgian Sponsorship Awards hebben ook verscheidene nieuwe categorieën aangekondigd. Tot deze nieuwe categorieën behoren onder meer Beste Muziek Sponsoring ter erkenning van de vele sterke sponsoringcases op muziekfestivals en bij live concerten, Beste Employee Engagement en een specifieke award voor de Belgische Sponsoring Persoonlijkheid van het Jaar. De awards gaan daarnaast aantonen dat goede sponsoring niet altijd een groot budget vereist, dankzij een categorie die de sponsoring met de Beste Return on Investment zal eren.Eens te meer zal een onafhankelijke jury voorgezeten worden door William Fenton, die zei: "De Awards van vorig jaar waren zo’n succes dat we geen seconde getwijfeld hebben om ze te herhalen. Ik hoop dan ook dat we evenveel uitstekende cases ontvangen als vorig jaar.” Naast Fenton zetelen dit jaar Jerôme Bouchat (Managing Director of Repucom Belgium & France), Sophie Detremmerie (Managing Director Festival Van Vlaanderen, Brussel), Jos Verschueren (Programme Director Sports Management, VUB) en Piet Moons (Founder Kapito) in de jury.
Merken of bureaus die een inspirerende case willen indienen in een van de onderstaande categorieën, kunnen dat online via de website vóór 13 november 2015.

* Beste Sport Sponsoring
* Beste Kunst en Cultuur Sponsoring
* Beste Maatschappelijke Sponsoring
* Beste Muziek Sponsoring
* Beste Return On Investment
* Beste Sponsoring Activatie
* Beste Employee Engagement

De Belgian Sponsorship Awards is een initiatief van VAAV Communication en wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Repucom en de co-sponsors AB Inbev, AG Insurance, Proximus, BNP Paribas Fortis, Delhaize, ING, Sponsorium en Global Sports Jobs.
Volg alle informatie over de Belgian Sponsorship Awards via Twitter: @BelSponsAwards.