Dit jaar geen SponsorRingen uitreiking

De Stichting SponsorRingen heeft besloten om dit jaar geen SponsorRingen-uitreiking te organiseren in november. "Het lijkt erop dat er weinig tot niets te vieren valt dit jaar, nu al de evenementen niet doorgaan of verplaatst zijn", zegt voorzitter Imre van Leeuwen.

"Een feestelijke awardshow organiseren aan het einde van dit zwarte sponsor- en evenementenjaar zou ongepast zijn", laat Imre van Leeuwen, voorzitter van de Stichting SponsorRingen, weten in een interview voor Sponsorreport. "Als bestuur hebben we samen met de evenementorganisatie BBP helaas tot deze beslissing moeten komen."

Het bestuur van de SponsorRingen heeft vorig jaar een aantal veranderingen ingezet rondom de indeling van de categorieën en de verbreding van de inzendingen. 2020 zou volgens Van Leeuwen het ideale jaar zijn geweest om met deze veranderingen naar buiten te treden. "2020 zou het ideale jaar zijn geweest om met deze veranderingen naar buiten te treden. Dit was immers het jaar van de F1 Heineken Dutch Grand prix, het Songfestival, Invictus Games, Euro2020, de Olympische Spelen, Sail Amsterdam, Vuelta Holanda en vele andere geweldig mooie evenementen. Het lijkt erop dat er echter weinig tot niets te vieren valt dit jaar, nu al deze evenementen niet doorgaan of verplaatst zijn."

Het bestuur verwacht op basis van feedback uit de markt dat er dit jaar weinig inzendingen zullen zijn. Zo zijn ook veel bureaus zwaar getroffen door de afgelasting van alle evenementen.
"Het geeft ons de tijd en ruimte om, samen met de vak- en hoofdjury’s, de geplande veranderingen door te voeren én aan de uitstraling en waarde van de prijs te werken richting 2021", aldus Van Leeuwen.
"Grote dank aan het Postiljon in Amsterdam dat zo vriendelijk is geweest om mee te werken aan deze ongewenste annulering van dit jaar. Ook onze partner BBP en evenementenbureau BINK, die elk jaar de awardshow voor ons organiseren, begrijpen onze beslissing en werken mee aan een kosteloze verplaatsing. We maken als Stichting hierdoor geen substantiële kosten en zijn hierdoor in staat om de facturatie aan onze vrienden een jaar op te schuiven."

Lees hier het hele interview met Imre van Leeuwen.