Dutch Live Entertainment Production Awards voor AFAS Live en Tribe

Tijdens het 5-jarig jubileum van de Dutch Live Entertainment Production Awards hebben AFAS Live en productiebureau Tribe awards ontvangen.

Tijdens de uitreiking in Parc Broekhuizen te Leersum bracht Roel van Velzen een serenade aan Vliegende Vrienden van Amstel LIVE waarna hij de producent Tribe de Award overhandigde voor Production of the Year. Afas LIVE werd uitgeroepen tot Favorite Venue. Directrice Brigitte de Winter ontving deze award uit handen van Tjeerd Oosterhuis.
De overige awards werden uitgereikt door oa De Heideroosjes, Willy Wartaal en Ryan Palmen de (voormalig) burgermeester van ‘Best Kept Secret Festival gemeente’ Hilvarenbeek. De award voor Favorite Creative ging naar Milkshake Festival oprichtster Marieke Samallo. Die in haar dankwoord meer aandacht vroeg voor inclusiviteit.

Joop van den Ende ontving een Special Achievement Award uit handen van Simone Kleinsma. Joop van den Ende ontving deze Award voor zijn heldere visie waarin hij kwaliteit en creativiteit altijd het zwaarst laat wegen. Een inspirator voor de hele live-entertainmentindustrie. Eerder winnaars van de Special Achievement Award zijn John Mulder, Jan Smeets, Duncan Sutterheim en Leon Ramakers.

De Dutch Live Entertainment Production Awards zijn in het leven geroepen om waardering uit te spreken naar de mensen die achter de schermen werken. “Na 5 jaar kunnen we zeggen dat de Live Entertainment Production Awards is uitgegroeid tot een volwassen awardshow. De winnaars en genomineerden tonen het uitzonderlijk hoge niveau waarop Nederlandse professionals, zowel nationaal als internationaal, in de live-entertainmentindustrie opereren”, aldus Marcel Albers, voorzitter bestuur Dutch Live Entertainment Production Awards.

De winnaars:
Favorite Production Company: Friendly Fire
Favorite Technical Production: Company: Dutch7
Favorite Show Company: Stagebrothers
Favorite Service Company: Event Medical Service
Favorite Site Company: EP Collective
Favorite Venue: AFAS Live
Bart Clement Award for Favorite Creative Person: Marieke Samallo
Production of the Year: Vliegende Vrienden van Amstel LIVE / Tribe
Rookie of the Year: Frank Stechwey
Spotlight Award: de documentaire ‘Mannen in Zwart’
Special Achievement Award: Joop van den Ende