Bob van Oosterhout co-founder Venturerock

Bob van Oosterhout stapt samen met Danny Cortenraede als co-founder in Venturerock, een in Los Angeles en Amsterdam gevestigd digitaal investeringsplatform in sport. Venturerock is deze maand gelanceerd met een investeringskapitaal van $ 75 miljoen.

Venturerock wil investeren in start-ups op het gebied van sport en technologie. Met een werkwijze die is gebaseerd op een state of the art model van Marc Wesselink wil Venturerock start-ups helpen bij het vormgeven van de toekomst van sport. De investeringsmaatschappij, waar ook voormalig Oranje-international Mark van Bommel en New York Jets cornerback Bryson Keeton instappen, gebruikt een 72-stappen / vier fasen programma om te investeren dat is ontwikkeld door mede-oprichter van Venturerock Marc Wesselink.

“De toekomst van sport wordt opnieuw vormgegeven door innovatieve oplossingen en talentvol entrepeneurschap. Ik ben erg trots om dat te ondersteunen en versnellen vanuit een Venturerock perspectief”, zegt Bob van Oosterhout in het zakenblad Forbes, waar de lancering is bekendgemaakt. “Verbeteren van sportorganisaties, vergroten van sportopbrengsten en fans dichter naar de actie brengen. Daar gaat het om in de toekomst. Mijn kennis van sportmarketing, mijn netwerk en passies komen hier samen op internationale schaal."

Met het hoofdkantoor in Los Angeles zit Venturerock in ieder geval dicht op twee grote toekomstige sportevenementen: de 2026 FIFA World Cup en de Olympische Zomerspelen van 2028.