Capital Sports: nieuw label voor sportmarketing

Op maandag 18 september 2023 presenteerde Capital Advertising een nieuw label voor sportmarketing. Onder de naam Capital Sports wil het allround marketingbureau uit ’s-Hertogenbosch zijn dienstverlening in het sportieve spectrum een eigen gezicht geven.

"Door de krachten van Capital Advertising als allround marketingbureau en een passie voor sport te bundelen, ontstaat een krachtige combinatie die al succes wist te behalen voor diverse grote namen in de sportwereld", laat het nieuwe bureau weten. Team Jumbo-Visma, NN Running Team en PSV behoren al jaren tot het portfolio van Capital Advertising. Sinds 2021 heeft Capital Sports zelfs intrek genomen in het sportieve centrum van Team Jumbo-Visma.

Oprichter en eigenaar van Capital Sports: Marc Kiemeney: “Veel bureaus die zich specialiseren in sportmarketing, focussen op sponsoring en activaties. Bij Capital Sports pakken we marketing in de breedste zin aan. Omdat wij al meer dan 30 jaar voor mooie merken als Van Lanschot en Invicta Watch Group werken, hebben we alle kennis in huis om van online en offline campagnes een succes te maken. Dat maakt Capital Sports een mooi bureau voor mensen binnen én buiten de sport."
Hij vervolgt: “Dankzij de brede kennis van onze marketeers zijn we in staat om vrijwel alle disciplines in te zetten voor de sportorganisaties, clubs, atleten en merken die bij ons aankloppen. Wij merken dat mensen in de sport het prettig vinden dat ze met een allround bureau om tafel zitten. Bij ons weten ze dat ze altijd kunnen vertrouwen op de meest effectieve aanpak. Welke vraag ze ook bij ons neerleggen.”

Het label Capital Sports vervult een langgekoesterde wens om sport een eigen podium te geven binnen Capital Advertising. Kiemeney: “Ons kantoor ademt sport. Veel van onze marketeers houden ervan om in een sportieve omgeving te werken. Met partners en klanten bezoeken we regelmatig koersen van Team Jumbo-Visma, wedstrijden van PSV en Oranje, zitten we vaak op de tribune bij Heroes Den Bosch en staan we aan het parcours bij Eliud Kipchoge. En omgekeerd komen er ook regelmatig atleten bij ons over de vloer. Het is daarom een logische keuze om onze liefde voor marketing en sport een eigen plek te geven.”

Op capitalsports.agency presenteert Capital Sports zijn disciplines en vind je campagnes die het bureau eerder ontwikkelde. Hiermee denkt het (sport)organisaties te inspireren om hun blik op sportmarketing te verbreden.