Infront sluit kantoor in Nederland

Infront Nederland sluit per 1 juli zijn vestiging in Nederland. Alle taken worden verplaatst naar de kantoren in Zwitserland en Oostenrijk.

In april 2015 nam Infront Sports & Media het Nederlandse Referee Sportsmarketing over. Met de overname wilde Infront zijn aanwezigheid in Europa verder vergroten en zijn leidende positie op het gebied van wintersport versterken. Het voormalige Referee was en is al jarenlang de vaste partner van de ISU, waar het verantwoordelijk is voor de sponsor-, advertising- en hospitalitymogelijkheden bij de ISU World Cup en de WK’s en EK’s. Het contract loopt nog tot en met het seizoen 2017/2018.

Met ingang van juli 2017 zullen alle projecten van Infront Netherlands, die vooral betrekking hebben op de ISU langebaan schaatsen en shorttrack, worden aangestuurd en gemanaged vanuit het hoofdkantoor in Zwitserland en het kantoor in Oostenrijk."Door het integreren van de activiteiten van Infront Netherlands met Infront in Zwitserland en Oostenrijk kunnen we optimaal gebruik maken van de synergie tussen de verschillende kantoren en tegelijkertijd onze klanten bedienen met de kennis en ervaringen van onze wintersportteams in beide landen”, zei Bruno Marty, Executive Director Winter Sports.

In januari kondigde Barbara Peeters, de CEO van Infront Nederland, al haar vertrek aan bij het bureau. Zij wordt commercieel directeur bij Team Sunweb. Ook Koen Bart vertrekt naar het wielerteam. Tyscha Waaijer is inmiddels aan de slag gegaan als projectmanager bij De Bles BV. Daarnaast is zij haar eigen bedrijf begonnen voor organisatie/begeleiding van projecten en evenementen. Een deel van de overige werknemers heeft ontslag gekregen, een ander deel heeft het aanbod gekregen om in Oostenrijk te gaan werken.