ING kiest na pitchproces voor Omnicom bureaus als partners

ING België en ING Nederland hebben in de afgelopen periode in een pitchproces gezocht naar een geschikte creatieve partner voor alle externe campagnes van de bank in beide landen voor de komende jaren. Hierbij is gekozen voor de Omnicom Group. In Nederland gaat TBWA\NEBOKO als onderdeel van Omnicom aan de slag voor ING, voor ING in België is dat TBWA\Brussel. ING neemt daarmee na 12 jaar afscheid van Wunderman Thompson (JWT).

Lukas Kreutzer, verantwoordelijk voor Branding, Advertising en Sponsoring ING Nederland: “ING heeft in Nederland jarenlang succesvol samengewerkt met Wunderman Thompson. Nu zijn we op zoek gegaan naar een lead creative agency die met ons de komende jaren verder bouwt aan ons merk en onze marketingcommunicatie. ING staat voor een goede digitale klantervaring en wil bijdragen aan een duurzame toekomst voor iedereen. Dat willen we veel duidelijker naar voren laten komen in onze marketing- en communicatieactiviteiten. Tijdens de pitch voelden wij een enorm goede klik met TBWA\NEBOKO en wij denken dat we samen op een creatieve manier invulling kunnen geven aan deze nieuwe uitdaging voor ons merk.”

Rik Ledder, CEO TBWA\NEBOKO voegt daaraan toe: “Tijdens de pitch merkten we dat ING en TBWA best veel raakvlakken hebben. We geloven allebei in de kracht van een disruptieve aanpak om de business te laten groeien. Dat maakt ING tot een van de meest 'unbanky' spelers binnen de financiële markt. We zijn waanzinnig trots om met dit mooie, iconische, Nederlandse merk samen te werken en te bouwen aan een mooie toekomst.”

Inmiddels zijn ING Nederland en TBWA\NEBOKO de samenwerking begonnen met het invullen en uitwerken van de koers. De bureaupitch werd begeleid door Flock Associates uit Londen.