Ruud de Langen in directie dentsu Nederland

Ruud de Langen is aangesteld als Chief Growth Officer van dentsu Nederland. Ook maakt het bureaunetwerk bekend dat de wereldwijde organisatie Dentsu Aegis Network verder zal gaan onder de naam dentsu.

Met de naamswijziging wordt de internationale organisatie samengebracht met dentsu Japan. Hiermee verenigt dentsu alle 66.000 medewerkers wereldwijd. De naamswijziging volgt op een periode van transformatie van het internationale bedrijf, gericht op de vereenvoudiging van het dienstenaanbod tot drie bedrijfsonderdelen: media, creatie en CXM. Dentsu zegt dat dankzij deze ontwikkeling "het voor partners van dentsu nog eenvoudiger is om geïntegreerde diensten af te nemen die volledig zijn afgestemd op de individuele marketingdoelstellingen".

De nieuwe wereldwijde bedrijfsstructuur en versimpeling van het dienstenaanbod krijgt in Nederland vorm door de aanstelling van Ruud de Langen als Chief Growth Officer. De Langen maakt onderdeel uit van de directie van dentsu Nederland, verder bestaande uit Mark van Dijk (CEO), Monique Benda, (HR director) en Saskia Bielderman (CFO). De Langen wordt binnen de directie verantwoordelijk voor haar groei agenda en het verder excelleren op de geïntegreerde dienstverlening voor alle klanten.

Ruud de Langen over zijn aanstelling: “Het voelt goed om weer in de bureauwereld terug te zijn, ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan de groei van dentsu en de business van haar mooie klanten. Met zoveel talent en competenties in huis die horen bij deze tijd van grote verandering en snelle innovatie ontstaat de mogelijkheid dentsu klanten zinvol te laten groeien.”

Mark van Dijk, CEO dentsu: “De aanstelling van Ruud en de nieuwe naam zijn beide belangrijke mijlpalen voor dentsu. We bouwen voort op de rijke erfenis van Dentsu Aegis Network en versnellen nu op innovatie en integratie. Onze dynamische historie en succesvolle overnames in Nederland bieden onze klanten én mensen toegang tot de beste expertise over alle drie de disciplines; media, creatie en CXM. De voordelen van het samenbrengen van data, creatie en media onder één dak gaan we nog beter toegankelijk maken voor onze klanten.”