The Organizing Connection verder als Team TOC

Het sportevenementenbureau The Organizing Connection van directeur/eigenaar Eric Kersten gaat verder onder de naam Team TOC.

De naamswijziging komt onder meer voort uit de groei van het bedrijf, dat sinds 1998 onder meer verantwoordelijk was voor de organisatie van de wereldkampioenschappen BMX in Ahoy en in 2019 de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten in ’s-Hertogenbosch organiseert.

Waar directeur/eigenaar Eric Kersten het avontuur alleen aanging, werkt er tegenwoordig een heel team aan de realisatie van nationale en internationale sportevenementen. Ook de komende 20 jaar wil Team TOC spelers in de sportwereld blijven verbinden en grootschalige evenementen van wereldklasse organiseren.

In 2019 organiseert Team TOC onder meer vier WK’s, waaronder het grootste sportevenement dat in 2019 in Nederland wordt georganiseerd: de wereldkampioenschappen handboogschieten van 3 t/m 16 juni in ’s-Hertogenbosch (zowel voor valide- als para-atleten). Daarnaast staan de UCI Wereldkampioenschappen Para-Cycling op de baan (Apeldoorn) én op de weg (Emmen) op het programma van Team TOC.

Ook na 2019 heeft Team TOC al twee grote evenementen op de kalender staan. In 2020 organiseert het sportevenementenbureau de wereldkampioenschappen frisbee in Leeuwarden en in 2021 de European Company Sport Games in Arnhem.

De afgelopen 20 jaar organiseerde The Organizing Connection WK’s veldrijden in binnen- en buitenland, de Tennis Classics (zowel in Apeldoorn, Eindhoven als Curaçao), en werkte in opdracht van de UCI mee aan vier WK’s wielrennen. Ook liet The Organizing Connection Nederland kennis maken met nieuwe sporten; werd in 2011 de UCI BMX Supercross naar Nederland gehaald, met als hoogtepunt de wereldkampioenschappen BMX 2014 in Ahoy en creëerden zij samen met Red Bull de spectaculairste tijdrit voor amateurwielrenners: Red Bull Kop over Kop.