Amstel en Tribe verlengen samenwerking

Amstel Bier en Tribe Company hebben de samenwerking rond De Vrienden van Amstel LIVE! met vijf jaar verlengd. Beide partijen werken sinds 2010 samen voor het evenement.

"We zijn Amstel en het team van Amstel ontzettend dankbaar voor het jarenlange vertrouwen", zegt Niel van Hoff van Tribe in een verklaring. "De Vrienden van Amstel LIVE! heeft zich de afgelopen jaren stormachtig ontwikkeld. Dat is mogelijk omdat Amstel een merk is dat heel actief betrokken is en na bijna 20 jaar nog steeds investeert in het evenement om zo toonaangevend te blijven in Nederland. Het vaste team dat al 8 jaar met ons op deze ''Vrienden'' reis is, zorgt er elke editie weer voor dat artiesten en bezoekers een evenement beleven waarvan er maar een is. We gaan samen de uitdaging aan om de komende jaren door te bouwen op dit gezamenlijke succes."

Bram Westenbrink, Marketing Directeur Heineken Nederland, vult aan: "Met veel plezier werken we al 8 jaar samen. Mede dankzij Tribe is De Vrienden van Amstel LIVE! uitgegroeid tot een van de meest populaire evenementen van Nederland. We zijn dan ook trots de samenwerking met tenminste 5 jaar te verlengen en hebben er alle vertrouwen in dat Amstel en Tribe het succes voort gaan zetten in de grootste Amstelkroeg van Nederland."

20e editie

Inmiddels is de officiële kaartverkoop voor de 20ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE! die volgend jaar in januari plaatsvindt gestart. Onder het mom van ‘Vieren doe je samen’ wil Amstel zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden bij deze jubileumeditie aanwezig te zijn. Tijdens de voorverkoop bleek de vraag naar kaarten al dusdanig groot dat in overleg met Rotterdam Ahoy is besloten om eenmalig en speciaal voor deze jubileumeditie 5 extra shows te organiseren. Het record aantal van 14 shows biedt in totaal plaats aan zo’n 190.000 bezoekers.
Nogmaals Bram Westenbrink: "Ieder jaar worden we verrast door de grote populariteit van De Vrienden van Amstel LIVE!. Omdat ons evenement 20 jaar bestaat, willen we zoveel mogelijk vrienden de kans bieden om hierbij aanwezig te zijn en te genieten van een onvergetelijke avond in de grootste Amstelkroeg van Nederland. Mede dankzij Ahoy, dat met haar agenda kon schuiven, schrijven we muziekgeschiedenis en daar zijn we ontzettend trots op."

Peter van der Veer, Directeur Ahoy: "Rotterdam Ahoy is enorm trots om vanaf dag 1 gastheer te zijn van De Vrienden van Amstel LIVE!. Het bezoekersrecord van Doe Maar verdwijnt nu, na 18 jaar, uit de boeken. Nooit eerder trok een evenement in Ahoy 190.000 bezoekers, een prachtige nieuwe mijlpaal!”