ESNS gaat meerjarig partnerschap aan met CM.com

ESNS (Eurosonic Noorderslag), Europa's grootste showcase festival voor opkomende Europese artiesten, heeft een meerjarige samenwerking met CM.com aangekondigd. De succesvolle samenwerking met dochterbedrijf Appmiral – inmiddels onderdeel van CM.com – krijgt vanaf 2023 een vervolg. Als Mobile Tech Partner trekken ESNS en CM.com de bezoekerservaring naar een nog hoger niveau.

Beide partijen hebben de ambitie om de traditionele event industrie te inspireren met digitale innovaties. Elke ESNS-bezoeker zal nu in aanraking komen met de mobiele oplossingen van CM.com, evenzeer krijgt CM.com de ruimte om via een keynote en panelgesprekken zowel hun eigen ervaringen als die van klanten uit de industrie te delen.

"Als partner van ESNS kunnen we het merk CM.com verder positioneren in de Music & Live industrie", aldus Robin Van den Bergh, Managing Director Appmiral. "We zijn er ontzettend trots op dat daarnaast alle delegates en festivalbezoekers met onze event technologie in contact komen. ESNS staat bekend als kraamkamer van nationaal en internationaal talent maar heeft de laatste jaren ook de ambitie om de industrie wegwijs te maken in opkomende innovaties en technologieën, een ideale match dus om samen onze schouders onder dit Nederlandse project te zetten."

“ESNS is al een tijd op zoek naar een partner die kan ondersteunen bij de digitalisering en optimalisering van de customer journey van de bezoeker", zegt Nadine Zijp – Hoofd Business & Development ESNS. "De samenwerking met CM.com stelt ons in staat om de platformfunctie die we hebben nog beter uit te voeren doordat we efficiënter en gerichter kennis kunnen delen met onze achterban. Niet alleen wat betreft onze eigen communicatie, maar juist ook over wat er technologisch allemaal mogelijk is als technologie wordt ingezet om de customer journey te verrijken."

Eind vorig jaar sloot ESNS ook een meerjarig partnership met Marshall. In het laatste nummer van Sponsorreport staat een uitgebreid interview met Nadine Zijp en Peter Verheul van ESNS.

ESNS is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken in live muziekscenes in heel Europa en daarbuiten. Het showcasefestival, dat in 1986 van start ging, heeft een indrukwekkende staat van dienst in het kickstarten van de internationale carrières van artiesten als Altin Gün, Arlo Parks, Alyona Alyona, Celeste, Daði Freyr, Dua Lipa, Fontaines D.C., Friedberg, Go_A, K.ZIA, girl in red, Hinds, Meduza, Meskerem Mees, MYD, Priya Ragu, Pip Blom, Pongo, Sigrid en Wet Leg.
Elk jaar in januari stelt ESNS 350 opkomende Europese artiesten voor aan meer dan 40.000 muziekliefhebbers en meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie, waaronder 400 internationale festivals. Overdag biedt de conferentie plaats aan meer dan 150 paneldiscussies, interviews, keynotes en veel meer over dringende onderwerpen en de noodzaak van sociale verandering in de muziekindustrie. 's Avonds treden van woensdag tot en met vrijdag op 40 verschillende locaties in hartje Groningen Europese acts op. En op zaterdag staan opkomende Nederlandse artiesten centraal tijdens Noorderslag in De Oosterpoort.