Postbank verbindt zich aan Blue Man Group

Postbank gaat een creatieve samenwerking aan met Blue Man Group. Blue Man Group is een theater- en muziekspektakel bestaande uit drie ''blue men'' en een live pop-rockband en is met zeven shows per week te zien in de Theater Fabriek te Amsterdam.

Postbank en Blue Man Group gaan samen in het oogspringende activiteiten ontwikkelen waarbij interactie de blauwe draad is.

Monique Opdam, directeur Communicatie van de Postbank: "Het is natuurlijk niet alleen de kleur blauw die ons verbindt. De Postbank en Blue Man Group doorbreken beide bestaande conventies, prikkelen en stellen het individu centraal. De nieuw ontwikkelde activiteiten zijn hierop afgestemd. En klanten van de Postbank kunnen dit in de komende maanden zelf ervaren."

Erwin van Lambaart, producent en algemeen directeur bij Joop van den Ende Theaterproducties, heeft vanaf het eerste uur een goed gevoel over de samenwerking tussen de Postbank en Blue Man Group. "Met Blue Man Group is de Postbank in goed gezelschap. Beiden staan voor originaliteit en innovatieve initiatieven en beiden communiceren graag met hun publiek. Bovendien zijn beiden erg succesvol. In ons land bezochten inmiddels ruim 125.000 mensen de show. Ik hoop dat deze unieke samenwerking dit de komende periode zal kunnen verdubbelen", aldus Van Lambaart.

Opdam vult aan: "De Postbank gelooft niet in traditionele sponsoring door middel het plakken van logo''s en vermeldingen in advertenties. Gelukkig dacht Blue Man Group daar precies hetzelfde over. De afgelopen maanden hebben we de tijd genomen om samen met Blue Man Group nieuwe activiteiten voor te bereiden die zich concentreren rondom het thema ''zelf doen'' en ''zelf ervaren''. De Postbank-klant staat, net als de bezoeker aan de Blue Man Group-show, centraal. De Postbank heeft binnenkort een wereldprimeur: klanten kunnen Blue Man Group online op een bijzondere manier inzetten. Hoe dat eruit ziet laat ik graag nog even in het midden", aldus Opdam.

Chris Wink, Phil Stanton en Matt Goldman begonnen eind jaren ''80 met bescheiden optredens in de straten van New York. Inmiddels is Blue Man Group uitgegroeid tot een ritmisch explosief theater- en muziekspektakel.