Rabobank Rijk van Nijmegen verbindt zich aan De Basis

Rabobank Rijk van Nijmegen heeft zich als launching partner verbonden aan de nieuwe muzikale broedplaats in Nijmegen De Basis.

Op 2 juni, tijdens de eerste van twee open dagen in De Basis, werd het sponsorcontract ondertekend door Antoine Driessen, bestuursvoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen, en Cok Buijs, voorzitter van het bestuur van De Basis.

Rabobank heeft een partnership afgesloten voor twee jaar, waarbij de bank De Basis zowel met kennis, inzet van haar mediakanalen als met een financiële bijdrage ondersteunt in de campagne die De Basis voert om het project te realiseren. Met de aankoop en de renovatie van het iconische gebouw is zo’n 2,5 miljoen euro gemoeid. Inmiddels is meer dan de helft van het benodigde bedrag binnen.

Op 24 mei jongstleden ging een vier weken durende publiekscampagne van start voor de aanvullende financiering van de aankoop en verbouwing van het monumentale pand aan de Groenewoudseweg 322 in Nijmegen, het vroegere Doornroosje. Muziekliefhebbers en andere geïnteresseerden kunnen via de aankoop van een certificaat met een waarde van 250 euro hun steen bijdragen aan De Basis en samen muziekgeschiedenis schrijven. Onder andere Frank Boeijen, Eric Corton, Clean Pete en Norman Bonink hebben zich als ambassadeurs aan De Basis verbonden.

Antoine Driessen, bestuursvoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen: "Met ons nieuwe sponsortraject willen wij de maatschappelijke rol van clubs, verenigingen en stichtingen uit de regio sterker maken. De Basis is één van de tien geselecteerde organisaties die wij gaan ondersteunen. Wij zijn trots dat we partner zijn van dit unieke muzikale initiatief in Nijmegen. We willen samen met De Basis bouwen aan de toekomst van muzikaal talent!”

Cok Buijs, voorzitter van het bestuur van De Basis: "Wij zijn erg blij met de steun van de Rabobank! Zij maken de huidige campagne mogelijk en zijn een belangrijke partner voor De Basis. Wie deze weken in Nijmegen rondloopt kan niet om dit initiatief heen. Wij hopen dat deze campagne veel mensen aanzet om een certificaat te kopen en zo te investeren in De Basis en daarmee in het talent van jonge, ambitieuze muzikanten.”

Met de komst van De Basis ontstaat een unieke broedplaats in Nijmegen waar nationale en internationale muzikanten elkaar kunnen ontmoeten en waar ze alles kunnen vinden wat een artiest nodig heeft om zijn talent te ontwikkelen. In het pand komen repetitieruimtes, opnamestudio’s, kantoorruimtes, een café, maar ook een gastenverblijf waar (internationale) acts kunnen overnachten. In De Basis komen niet alleen artiesten bij elkaar, maar ook vertegenwoordigers van ondersteunende diensten zoals toursupport, marketing, pr, administratie, producers en technici.

Op de foto: Antoine Driessen, bestuursvoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen (links), en Cok Buijs, voorzitter van het bestuur De Basis (rechts).