UEFA en Rita Ora gaan samenwerken in voetbalcampagne

De Europese voetbalbond UEFA is een samenwerking aangegaan met popster Rita Ora om zijn Together #WePlayStrong campagne te promoten, die meisjes en jonge vrouwen moet aanmoedigen om te gaan voetballen.

In de samenwerking wordt UEFA official sponsor van de komende Europese tournee van Rita Ora ‘The Girls Tour’, die 13 landen in Europa aandoet, waaronder Nederland.

Rita Ora wordt ook ambassadeur van de Together #WePlayStrong campagne, de eerste pan-Europese aanzet om meisjesvoetbal te promoten.

"De waarden van Together #WePlayStrong centreren zich niet alleen rondom voetbal, maar ook rondom vrouwelijke empowerment en gelijkheid. Daarom sta ik voor de volle 100% achter deze campagne”, liet Rita Ora weten, die in het verleden ook een endorsement had met adidas.

Peter Willems, hoofd marketing en sponsorship activiteiten bij UEFA, voegde toe: "We zijn verheugd om Rita Ora aan boord te hebben voor Together #WePlayStrong. Wij geloven dat we een perfect partnership hebben opgezet dat er toe zal leiden dat meisjesvoetbal in heel Europa zal groeien. Dit partnership zal verrassende onderdelen hebben die UEFA helpen om een connectie te maken met de wereld van jonge vrouwen door middel van muziek, entertainment, fashion en sport.”

Rita Ora treedt op 21 mei op in De Melkweg in Amsterdam.