Samenwerking Next Level Esports en House of Esports

Van 18 tot en met 20 oktober 2019 vormde DreamHack Rotterdam het hart van Rotterdam Games Week. Een van de onderdelen van DreamHack is de Gaming Expo, waar Next Level Esports en House of Esports samenwerkten om spelers en coaches te ondersteunen en naar een hoger niveau te brengen.

Op de Gaming Expo van DreamHack Rotterdam organiseerden verschillende partners en organisaties activiteiten en wedstrijden. Op de stand van Next Level Esports en House of Esports kon men als coach of speler inzicht krijgen in je speel- en communicatiestijl aan de hand van je esports persoonlijkheid die ter plekke getest werd. Door je voorkeuren van jezelf en anderen te kennen, zal je niveau als speler én team omhooggaan. House of Esports sluit hierbij aan met Team OWranje dat meedoet met het WK van Overwatch en Erasmus Esports die zij ook onder hun hoede nemen. Tijdens DreamHack lieten ze jongeren kennis maken met gaming en esports om te laten zien hoe ze zich kunnen ontwikkelen tot een professionele gamer of esport atleet.
House of Esports organiseerde met WePlay de eerste finale van de Esoccer Championship en had de GameGymWall staan waar gamen en bewegen gecombineerd wordt.

Donny Stumpel, oprichter van Next Level Esports: ‘Ik ben erg blij met de samenwerking met House of Esports. House of Esports ziet esports als een bedrijfstak die sterk in ontwikkeling is en vele mogelijkheden biedt voor nu en in de toekomst. Esports is de topsport van deze en de toekomstige generatie. Dat vraagt ook om professionele begeleiding van de spelers, in dit geval de esports atleten.’

Wim Noordzij, oprichter House of Esports: ‘Na ons concept gamen in de maatschappij waarin House of Esports de onderdelen gamen en gezondheid, gamen en werk en gamen en sociaal verwezenlijkt had, bleek ook steeds meer behoefte te zijn om dit te koppelen aan coaching en gamers beter maken. Next level Esports kan ons helpen met ons onderwijs programma maar ook helpen om de teams die wij ondersteunen beter te maken door de randvoorwaarden te creëren die nodig zijn om een goede gamer te worden.’

House of Esports is een bureau gericht op esports met de focus op grassroots programma’s, gamen in de maatschappij, locaties, concepten, invitationals, toernooien, competities en teams. House of esports is er voor de gamer en “We’re in for the better game”. Door middel van verschillende concepten en partnerships wil House of Esports de ”Home of Esports” zijn in Nederland in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder.
Wim Noordzij: "We zien esports als onderdeel van de maatschappij en het leven van nu. Sport, kunst, cultuur, entertainment, games, muziek, social media, mode en vrije tijd. Esports heeft een grote potentie maar moet op de juiste manier gefaciliteerd worden. We willen de community steunen en esports op een hoger niveau brengen door sociale waarde toe te voegen. House of Esports beweegt zich op het snijvlak van overheid, welzijn onderwijs, bedrijfsleven, de esports communities en stakeholders. We zijn er van overtuigd dat Next Level Esports met hun coaching programma gamers en teams beter gaat maken.”