Coca‑Cola en Lowlands presenteren ‘Trip down memory lane’

Deze maand viert hiphop zijn vijftigste verjaardag. Hiphop kent inmiddels een diversiteit aan muzikale en culturele aftakkingen. Lowlands biedt traditiegetrouw veel ruimte aan het genre, zo ook dit jaar! Coke Studio presenteert in samenwerking met Lowlands en Foundation Amsterdam HipHop Academy een ‘trip down memory lane’ met speciale gasten als Big2, Zoë Tauran, Adje en Sticks.

De tribute op Lowlands wordt mogelijk gemaakt door Coke Studio, Coca‑Cola’s wereldwijde initiatief om opkomende en baanbrekende artiesten samen te brengen voor unieke, muzikale collabs. Tijdens de show op Lowlands verenigt Coke Studio divers Nederlands talent, die samen een selectie van nationale en internationale hiphop classics zal laten horen.

Verwacht optredens met hiphop nummers uit zowel de beginjaren als van nu, van artiesten Sticks, Big2, Zoë Tauran, Adje, Cho en MC Melodee.

Big2: “Hiphop is een genre dat culturen en mensen bij elkaar brengt. Een genre waar ik me thuis voel en waar ik mijn carrière van heb mogen maken. Ik kijk er naar uit om het 50-jarige bestaan van mijn favoriete genre samen met bovengenoemd rijtje en tienduizenden Lowlanders te mogen vieren op mijn favoriete festival.”

Eric van Eerdenburg, directeur Lowlands over de show: ”Hiphop is in de afgelopen 50 jaar een invloed geworden die ver over de grens van het eigen genre rijkt en niet weg te denken is uit de hedendaagse pop-, mode-, en beeldcultuur. We kijken met deze show om met enkele highlights uit de afgelopen 50 jaar in de wetenschap dat hiphop ook de komende 50 jaar een belangrijke stroming zal zijn in het Lowlands programma.”