TikTok officieel content partner van Tomorrowland

TikTok wordt een officiële content partner van Tomorrowland. De samenwerking moet zorgen voor een nog spectaculairdere reis in de wereld van muziek, eenheid en magie voor de wereldwijde community.

Met TikTok LIVE-uitzendingen van headline optredens vanaf de Main Stage, behind-the-scenes & video on-demand content van artiesten en makers die exclusieve content vastleggen willen TikTok en Tomorrowland de community dichterbij het festivalterrein dan ooit brengen. Als onderdeel van de samenwerking host TikTok 24 livestreams met wereldwijd bekende artiesten, DJ’s en producers waaronder Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike, Amber Broos, Lost Frequencies, Timmy Trumpet, Afrojack & Armin Van Buuren die optreden op de mainstage.

Voorafgaand aan hun optreden op de mainstage van Tomorrowland, zeiden Dimitri Vegas & Like Mike: “Het is spannend om te zien wat voor geweldige content we deze zomer wereldwijd kunnen delen. TikTok heeft de deuren geopend naar een nieuwe wereld waarin mensen nog meer content willen zien – dat hebben we niet meer in zo’n grote mate gehad sinds de allereerste Tomorrowland-aftermovies werden uitgebracht. Deze reisden destijds naar alle uithoeken van de wereld en dat in een tijdperk voordat traditionele sociale media het bereik van makers begon te beperken. We kunnen niet wachten om een hele nieuwe generatie te laten zien waar Tomorrowland om draait.”

Er komen ook in-app playlists, een search hub en activaties om de community warm te maken voor het festival, waaronder een #Tomorrowland global hub die zal fungeren als een one-stop shop voor fans om te genieten van alle content, LIVEs van artiesten en muziek van het weekend. Als wereldwijd fenomeen is #Tomorrowland al enorm populair bij de TikTok-community, met de hashtag die meer dan 2,8 miljard keer bekeken is en makers die het gebruiken om hun favoriete #Festival-content en optredens van het energieke weekend te laten zien.

Michael Kümmerle, Business Development Lead, Global Music Content & Partnerships bij TikTok zegt: “We kijken uit naar de samenwerking met Tomorrowland, één van de grootste en meest iconische festivals ter wereld. Met zijn legendarische line-up en publiek dat vanuit alle uithoeken uit de wereld komt is Tomorrowland de perfecte festivalpartner voor onze bloeiende community van #ElectronicMusic-liefhebbers die samenkomen op TikTok. Terwijl onze relatie met het genre zich verdiept, zijn we ongelooflijk enthousiast om het festival nog verder te helpen groeien door onze community 24 livestreams en een echte 360 graden ervaring van Tomorrowland op TikTok te geven.”

In de afgelopen jaren heeft TikTok zijn stempel gedrukt op de elektronische en dance muziekscene en wereldwijd bekende artiesten en DJ’s in de spotlights gezet, waaronder Calvin Harris, Shygirl, BICEP, Fred again…, Annie Mac, Nia Archives en Venbee. Het platform werkt ook samen met andere iconische EDM-evenementen, waaronder Amsterdam Dance Festival.

Tomorrowland wordt elke zomer in België gehouden en dit jaar zullen er meer dan 400.000 fans aanwezig zijn met een gevarieerde line-up van elektronische muziekgenres zoals house, techno, trance en drum & bass. Voor de 17e editie spelen meer dan 750 artiesten op 16 podia en het evenement vindt wederom plaats in twee weekenden van 21-23 juli en 28-30 juli.