AkzoNobel beschermt en kleurt Het Koninklijk Concertgebouw

AkzoNobel is voor een periode van vijf jaar nieuwe sponsor van Het Koninklijk Concertgebouw. Als onderdeel van de samenwerking zal AkzoNobel met verf- en decoratieve producten van Sikkens de komende jaren bijdragen aan de instandhouding van de monumentale concertzaal in Amsterdam.

"Het Concertgebouw is meer dan alleen wat je op het podium ziet en hoort. Het is als een enorm Zwitsers uurwerk, dat perfect moet zijn afgesteld voor het concert. Wij zijn daarom heel enthousiast over deze samenwerking,” aldus Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw. "Wij koesteren ons private karakter en ons gebouw. Wij willen Het Concertgebouw in topconditie doorgeven aan volgende generaties en AkzoNobel heeft hiervoor de expertise en producten.”

"Ik ben enorm trots dat wij onze expertise kunnen delen met een wereldwijd gerenommeerd instituut als Het Concertgebouw en hiermee bijdragen aan het behoud cultureel erfgoed in ons land,” zegt Ruud Joosten, lid van de AkzoNobel’s Executive Committee verantwoordelijk voor Decorative Paints. "Dit jaar wordt de voorgevel gerestaureerd. Ook zijn wij betrokken bij de schilderbeurt van de Grote Zaal. Door onze voortrekkersrol op het gebied van innovatie, duurzaamheid, technische hoogstandjes en kleurexpertise zal dit unieke gebouw de komende jaren robuust en glansrijk blijven, bewaard voor de toekomst.”

De samenwerking van AkzoNobel met Het Concertgebouw past in eerdere samenwerkingen gericht op het behoud van cultureel erfgoed. Sinds 2016 ondersteunt AkzoNobel met onder andere verf- en decoratieve producten van Sikkens de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk bij het onderhoud van de negentien monumentale molens. Eerder werkte AkzoNobel samen met het Van Gogh Museum in het behoud van het cultureel erfgoed van Vincent Van Gogh en zijn tijdgenoten. Als onderdeel van de grootscheepse renovatie van het Rijksmuseum hielp AkzoNobel Pierre Cuypers’ originele wand- en plafonddecoraties in oude glorie te herstellen. Aan de hand van verfanalyse van oude verfresten zijn de samenstellingen van de oorspronkelijke verf achterhaald en is deze gereproduceerd in de originele kleuren uit 1885. Daarnaast sponsort AkzoNobel twee promovendi in het restauratielab van het museum. Ook is in samenwerking met het Scheepvaartmuseum in Amsterdam het herstel van de Koningssloep ondersteund.