Concertgebouw Concours gaat digitaal met TikTok ambassadeurs

TikTokkers Jesse, Nova en Quinten roepen kinderen op mee te doen met het Koninklijk Concertgebouw Concours, de eerste ronde is digitaal.

Drie van de meest populaire TikTokkers van Nederland, Nova, Jesse en Quinten, samen goed voor meer dan 800.000 volgers, roepen hun volgers op om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Met de samenwerking hoopt Het Concertgebouw jonge kinderen die muziek maken te enthousiasmeren om deel te nemen aan het concours en muziek maken op jonge leeftijd te stimuleren. Nu de scholen dicht zijn is er een kans om extra tijd aan muziek te besteden. Bovendien is de eerste ronde van het Concours digitaal (via YouTube) en daarmee ongehinderd door het Corona-virus.

TikTok is met 1,5 miljoen gebruikers het snelst groeiende social media netwerk van Nederland en zeer populair onder jongeren. Het platform draait om het playbacken van muziek, geluidseffecten en soundbites. Vanwege de muzikale kant van het netwerk zocht Het Concertgebouw contact met drie van de meest populaire en meest muzikale TikTokkers: Nova (17 jaar, 214.000 volgers) , Jesse (18 jaar, 288.000 volgers) en Quinten (15 jaar, 410.000 volgers). Samen namen ze verschillende video’s op in Het Concertgebouw. Binnen één dag bereikten de video's honderdduizenden kinderen met vele enthousiaste reacties tot gevolg. Jesse: “Echt uniek op deze locatie te mogen tiktokken! Weet zeker dat heel veel kinderen het gaaf vinden hier muziek te mogen maken, dus maak ook een video en meld je aan!”

Jonge musici binnen alle muziekstijlen zijn welkom om deel te nemen aan het concours dat als doel heeft Het Concertgebouw toegankelijk te maken voor kinderen. Het is een concours voor alle kinderen is die muziek spelen of zingen. Of je nou net begonnen bent met muziekles of al jaren de sterren van de hemel speelt. Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt voor de twaalfde keer georganiseerd. Claudia Lotti, hoofd educatie: “Het concours is voor ons een prachtige manier om musicerende kinderen uit heel Nederland een podium te geven. Meedoen is een feest en een mooie afleiding in deze tijden. Met de workshop en masterclass kunnen we kinderen ook echt een extra motivatie geven om verder te gaan in de muziek.”

Het Koninklijk Concertgebouw Concours staat open voor jong muzikaal talent uit heel Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vandenbroek Foundation.