Copperant sponsor van Rembrandthuis

Verfproducent Copperant en Stichting Museum Het Rembrandthuis hebben een sponsorovereenkomst getekend voor een periode van 3 jaar.

Rembrandt was de beroemdste Nederlandse 17-de-eeuwse ambachtelijke schilder en etser. Hij was ambachtelijk in zijn schilder- en etstechniek. Maar hij maakte ook zelf zijn verf door pigmenten met lijnolie tot verf te wrijven. In de Copperant lijn is deze lijnolie ook nog steeds terug te vinden. Copperant Ycoleum is een traditionele sneldrogende lijnolie verfbeits die uitermate geschikt is voor monumenten als het Rembrandthuis en renovatie werkzaamheden. In het Rembrandthuis worden doorlopend demonstraties gegeven van het maakproces van de verf die Rembrandt gebruikte.

Het Rembrandthuis werkt aan een plan voor uitbreiding en vernieuwing van het museum. Hierbij is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Gebruik van duurzame verf is daar een onderdeel van. De samenwerking sluit hier bij aan, want het sponsorschap wordt ingevuld met het kosteloos ter beschikking stellen van de ‘groene’ Copperant verfproducten en verftechnisch advies voor Het Rembrandthuis.

"De geweldige ambiance van het museum past bij het Copperant merk”, zegt Copperant. "Het Rembrandthuis is dan ook een prachtige plek om relaties van Copperant te ontvangen en het verleden en heden van de schilderkunst in de meest brede zin van het woord bij elkaar te brengen.”

Copperant is een merk van Baril Coatings. Baril Coatings is ontwikkelaar van kwalitatief hoogwaardige, industriële coatings en bouwverven die heel duurzaam zijn. Baril levert ze wereldwijd aan marine en offshore, OEM en metaalindustrie, staal- en utiliteitsbouw en aan schildersbedrijven.