DMFCO wordt sponsor Rietveld Schröderhuis

Fondsbeheerder DMFCO is sponsor geworden van het wereldberoemde stijlhuis en UNESCO werelderfgoed Rietveld Schröderhuis, onderdeel van het Centraal Museum Utrecht.

DMFCO is een onafhankelijk fondsbeheerder die nationale en internationale beleggers toegang biedt tot de Nederlandse hypotheekmarkt. De financiële dienstverlener is opgericht in 2013 en gevestigd in Den Haag. Maatschappelijke verankering is een van de hoofdredenen om in het avontuur te stappen. Gerrit Rietveld was baanbrekend en moderniseerde de woonarchitectuur. In diezelfde geest wil DMFCO nu de wereld van de hypotheekfinanciering veranderen. “Rietveld heeft onze huizen veranderd, DMFCO wil de manier waarop we ze financieren veranderen”, aldus directeur van DMFCO Jeroen Looman. De benadering van hypothecaire financiering moet woningkredieten uiteindelijk efficiënter maken voor zowel investeerders als eigenaren van een woning.

Artistiek directeur Bart Rutten is blij met de sponsorovereenkomst: “Kunst en cultuur kunnen niet zonder samenwerking. Het gedachtegoed en werk van Rietveld is van enorm belang geweest voor de ontwikkeling van vormgeving en architectuur en het is prachtig dat DMFCO wil bijdragen aan het behouden van dit erfgoed voor de toekomst.”

Munt Hypotheken

Naast de nieuwe verbintenis tussen DMFCO en het Rietveld Schröderhuis zal hun label MUNT Hypotheken het Centraal Museum en het nijntje museum, eveneens onderdeel van het museum, voor een jaar gaan bijstaan. Het Centraal Museum is het oudste stedelijk museum in Nederland en bekend door de brede collectie van de vroege middeleeuwen tot hedendaagse kunst, vormgeving en mode, het nijntje museum is voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Foto: Stijn Poelstra