ENGIE hoofdsponsor EYE Filmmuseum

ENGIE Nederland, energieleverancier en marktleider in technische dienstverlening, is de komende twee jaar hoofdsponsor van EYE. ENGIE en EYE Filmmuseum zullen zich inzetten voor de duurzame gebiedsontwikkeling van Overhoeks en omgeving.

Voor de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord, vestigingsplek van EYE Filmmuseum, realiseerde ENGIE de duurzame energievoorziening, onder meer door een bodemenergie-opslagsysteem (WKO). ENGIE wil zich ook in de toekomst inzetten voor de verdere verduurzaming van het museumgebouw van EYE aan de IJpromenade in Overhoeks.

Bart-Jan Freriks, directeur ENGIE Services West: ‘EYE kiest zeer bewust voor duurzaam en dat past perfect bij onze visie. ENGIE levert slimme technische energieoplossingen die met de inzet van zichtbare maar vooral onzichtbare energiebronnen leiden tot wijken waarin de energie vrijwel 100% duurzaam wordt opgewekt. In Amsterdam past ENGIE haar duurzame energieoplossingen al meerdere plaatsen toe. Door duurzaamheid richting te geven kunnen we samen met onze klanten de energietransitie waarmaken. ENGIE waardeert de inspanningen van EYE voor het beheer, behoud en digitalisering van digitalisering van de filmgeschiedenis, en ondersteunt de inzet van het Filmmuseum aan duurzaam cultuurbehoud. Samenwerken is de sleutel tot succes in duurzaam ontwikkelen.’

Sandra den Hamer, directeur EYE Filmmuseum: ‘Wij zijn ontzettend blij met het partnership met ENGIE. Al voor de opening van het museumgebouw in Amsterdam-Noord werkten we nauw samen op het gebied van duurzame energievoorzieningen. Dat doen we sinds kort ook in het vorig jaar geopende EYE Collectiecentrum, op een steenworpafstand van het museumgebouw in Amsterdam-Noord. Het hoofdsponsorschap is een kroon op onze relatie en stimuleert ons om ons in de toekomst te richten op innovatieve projecten rond energievoorzieningen in onze directe omgeving en op duurzaam behoud, beheer en ontsluiting van het Nederlandse filmerfgoed.

ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie en is een toonaangevende energie en services groep met 6400 medewerkers. In 2015 behaalde zij een omzet van 1.85 miljard euro. Wij zijn de partij die voorop loopt en die, dankzij innovatieve en duurzame energieoplossingen, de energietransitie ook echt waarmaakt. Wij geven richting aan deze verandering en helpen klanten (bedrijven, instellingen en consumenten) de stap van fossiel naar 100% duurzaam en de beweging naar decentralisatie zo snel en kostenefficiënt te maken. ENGIE Nederland is onderdeel van de ENGIE Groep, die 154.950 medewerkers telt en in 2015 een omzet boekte van 69.9 miljard euro.

Op de foto van links naar rechts: Frans van den Boorn (Marketing- en salesdirecteur / ENGIE Nederland NV), Guido Frenken (Managing Director ENGIE Ventures & Integrated Solutions / ENGIE Nederland NV), Stan Spijkerman (Zakelijk adjunct-directeur / EYE Filmmuseum), Sandra den Hamer (Directeur / EYE Filmmuseum), Jeanke van der Haar(Manager Business Development and Innovation / ENGIE Energy Solutions), Hester Barkey Wolf (Head of development / EYE Filmmuseum), Adriaan Penning (Projectontwikkelaar / ENGIE Energy Solutions), Bart-Jan Freriks (Directeur ENGIE Services West) [Foto: Max Graven]