Floral Street eerste parfumpartner Van Gogh Museum

Het duurzame Britse merk Floral Street is de eerste parfumpartner van het Van Gogh Museum.

Floral Street en het Van Gogh Museum hopen een wereldwijd publiek te enthousiasmeren voor de unieke combinatie van ‘fine art and fine fragrance’, als eerbetoon aan het werk van Vincent van Gogh.

"Ik ben zeer vereerd dat Floral Street als eerste parfummerk is gekozen voor een samenwerking met het Van Gogh Museum", zegt Michelle Feeney, oprichter van Floral Street. "Van Goghs tijdloze meesterwerken zijn enorm inspirerend. We delen een liefde voor de natuur en het vinden van schoonheid in het alledaagse. Door deze samenwerking zijn we in staat om ons verhaal op een nieuwe manier te vertellen, waarbij de schoonheid van kunst met die van parfum samenkomt."

De samenwerking tussen Floral Street en het Van Gogh Museum biedt een internationaal publiek de kans om te ontdekken hoe Van Goghs passie voor de natuur de basis vormt voor de creatie van duurzame geuren. De eerste lijn van dit vier jaar durende licentiepartnerschap wordt in augustus 2021 gelanceerd. De geuren en de designs van bloemen in deze eerste lijn zijn geïnspireerd op de schoonheid en het optimisme van een van Van Goghs beroemdste meesterwerken.

"‘Floral Street en het Van Gogh Museum hebben elkaar gevonden in hun missie om een divers publiek te inspireren, met oog voor toekomstige generaties. Met deze samenwerking creëren we een nieuwe manier om de kunst van Van Gogh te beleven", aldus Emilie Gordenker, algemeen directeur Van Gogh Museum.