Fonds 21: de nieuwe naam voor SNS REAAL Fonds

Vanaf vandaag is Fonds 21 de nieuwe naam voor SNS REAALFonds. Fonds 21 is een actueel en ondernemend fonds dat de Nederlandse samenleving wil verrijken door de projecten die het steunt. Fonds 21 bevordert Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij.

Met een jaarbudget van € 10 miljoen ondersteunt Fonds 21 projecten van professionele kunstinstellingen en initiatieven die de zelfredzaamheid van jongeren stimuleren. Fonds 21 richt zich hierbij op de generatie van de 21e eeuw. Op ondernemende mensen die een verschil willen maken voor de toekomst.

De oude naam van het Fonds en de naam van de oprichter, bankverzekeraar SNS Reaal, werden door het publiek vaak door elkaar gehaald. Dit leidde regelmatig tot onduidelijkheid en vragen. Om de onafhankelijkheid van het Fonds te benadrukken is gekozen voor de nieuwe naam Fonds 21. Er is geen andere band meer met SNS REAAL dan een historische.

Marie Hélène Cornips, algemeen directeur van Fonds 21: "Door te kiezen voor een nieuwe naam komt de eigenheid en onafhankelijkheid van het Fonds beter tot uiting. Ook past de naam Fonds 21 goed bij het actuele beleid van het Fonds. Met deze naam laten we zien dat we een Fonds zijn dat oog heeft voor de uitdagingen en kansen van deze tijd. We vinden dat je in deze eeuw als Fonds meer bent dan een geldgever. We spelen een actieve rol door het steunen van projecten en door onze programmaregelingen waarmee we specifieke thema’s extra stimuleren."

Meer informatie: https://www.fonds21.nl/