Fonds 21 nieuwe hoofdpartner IFFR

International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de komende drie jaar met Fonds 21 een nieuwe hoofdpartner.

Fonds 21 steunt jaarlijks een groot aantal kunst- en cultuurprojecten en maatschappelijke projecten voor jongeren. Het fonds wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.

Marie Hélène Cornips, algemeen directeur Fonds 21: “IFFR onderscheidt zich met de artistieke kwaliteit en actualiteit van zijn programma. Het festival laat zien dat een artistieke signatuur niet in tegenspraak is met het bereiken van een groot en divers publiek. Fonds 21 ondersteunt de publieksprogrammering van het festival waarbij wij speciale aandacht vragen voor publieksontwikkeling, educatie en verbinding met de stad Rotterdam. We verbinden ons met plezier aan dit internationaal toonaangevende festival.”

Zakelijk directeur IFFR Marjan van der Haar: “Fonds 21 steunt ons festival al sinds 2009. Het is fantastisch dat het fonds zich vlak voor de jubileumeditie – in 2021 vieren we vijftig jaar IFFR – aansluit als een van de hoofdpartners van het festival. De nieuwe samenwerking stelt ons bijvoorbeeld in staat om onze ambities met betrekking tot publieksverbreding te realiseren en ons impactonderzoek binnen het educatieprogramma door te zetten.”

Festivaldirecteur IFFR Bero Beyer: “Ons doel is altijd geweest om kwaliteitsfilms bij een zo breed mogelijk publiek te brengen. Met de toegezegde steun van Fonds 21 kunnen we hier sterker op inzetten de komende drie jaar. De expertise van het fonds en de aandacht voor zowel kwaliteit als publieksbereik is van grote toegevoegde waarde.”

IFFR wordt ook ondersteund door BankGiro Loterij, vFonds en De Volkskrant als hoofdsponsors.