GroenLeven en Arcadia werken samen aan een duurzaam Fryslân

GroenLeven is officieel partner en hoofdsponsor geworden van Arcadia en Bosk. Immie Jonkman, Directeur Arcadia en Roland Pechtold, CEO van GroenLeven, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van Jan van Erve, Hoofd Commercie en Partnership van Arcadia en Peter Paul Weeda, COO van GroenLeven. Beide organisaties houden zich bezig met goed voorouderschap en het verduurzamen van Fryslân.

Voor Roland Pechtold is het steunen van cultuur een logische, duurzame investering. “Kunst zet aan tot discussie en nadenken. Via cultuur kun je dingen zeggen; ontstaan uitingen. De sponsoring van Bosk is onze manier om te uiten dat wij graag het gesprek aangaan over hoe we ecologie en energie zo goed mogelijk kunnen combineren. Wij richten ons op energielandschappen. De combinatie van hernieuwbare energie, natuur en sociaal gedragen door de mienskip zien we als de toekomst om de definitieve stap van grijs naar groen te maken.”

Ook voor Arcadia is de match overduidelijk. Jan van Erve: “Het DNA van onze organisaties past uitstekend bij elkaar. Arcadia brengt in 2022 met vele partners een prachtig programma rondom het thema voorouderschap GroenLeven is met die thematiek al dagelijks bezig. Hoe laten we de wereld achter voor de generaties na ons?”

Het in Leeuwarden gevestigde GroenLeven is marktleider in hernieuwbare energie. Samen met overheden, netbeheerders, bedrijven, het onderwijs, inwoners en innovatieve ondernemers creëert GroenLeven energiebronnen op daken, kassen, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen en water. Daarbij speelt goede landschappelijke en maatschappelijke inpassing een belangrijke rol.

De organisatie van Leeuwarden Fryslân 2018 (de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018) brengt in 2022 de eerste editie van de triënnale Arcadia, een cultureel programma over de toekomst van samenleven. Arcadia duurt van 7 mei tot en met 14 augustus 2022.
Bosk is onderdeel van het programma van Arcadia. 100 dagen lang kleurt de binnenstad van Leeuwarden groen, met een langzaam ‘wandelend’ bos van meer dan 1.000 bomen. Bosk vestigt de aandacht op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken en om andere keuzes te maken in de vergroening van onze publieke ruimte. Voor GroenLeven zijn de bomen symbolisch op weg naar het nieuwe energielandschap.