Lexus verbindt zich aan serie Meesterpianisten

Lexus is een samenwerking aangegaan met de serie Meesterpianisten, de concertreeks van wereldberoemde pianisten die plaatsvindt in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

De bekendmaking van de samenwerking vond plaats bij aanvang van het vijfde concert van het seizoen met de Russische meesterpianist Arcadi Volodos in de hoofdrol. Lexus neemt de plaats in van Volvo.

Dat juist de pianist Arcadi Volodos bij de aankondiging van de samenwerking tussen Lexus en de serie Meesterpianisten optrad, was zeer aangenaam, aldus Friso Verschoor van Riaskoff Concert Management dat de concertreeks organiseert. “Hij werkt vanuit de stilte, iets waar Lexus ook om bekendstaat. Toen we op zoek gingen naar een nieuwe mobiliteitspartner, dachten we daarom direct aan Lexus. Maar ook vanwege het artistieke karakter van het merk. Een merk dat zich hierdoor op bijzondere wijze onderscheidt van andere topmerken. En dan is er natuurlijk nog dat fantastische geluid van de audio-installatie in een Lexus. Wat dat betreft is een Lexus een rijdend concertgebouw. We kijken dan ook uit naar een langdurige samenwerking.”

Heiko Breilmann – directeur Lexus Nederland – noemt de absolute topkwaliteit van zowel Lexus als de serie Meesterpianisten een belangrijk argument voor de samenwerking. “Wat ons betreft de ultieme match. En uiteraard ook vanwege de uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit van Mark Levinson, het toonaangevende audiomerk dat in de auto-industrie exclusief met Lexus samenwerkt. We leveren binnenkort twee exemplaren van de nieuwe Lexus ES aan Riaskoff Concert Management voor het vervoer van meesterpianisten tijdens hun tournees en rondom de concerten in Het Concertgebouw. En laat nou net in deze ES het allerbeste audiosysteem te zitten dat Mark Levinson ooit voor Lexus ontwikkelde. Met maar liefst zeventien speakers die zich allemaal op oorhoogte van de inzittenden bevinden. Dat is uniek op de markt.”