MINI mobiliteitspartner voor Dutch Design Week 2021

Dutch Design Week (DDW21) werkt dit jaar samen met MINI als mobiliteitspartner tijdens Dutch Design Week. Van 16 tot en met 24 oktober rijden volledig elektrische MINI Electrics en plug-in hybride MINI Countryman door heel Eindhoven om bezoekers van de ene naar de andere locatie te brengen.

“Wij willen graag laten zien hoe MINI een unieke en positieve impact maakt in de wereld – ‘BIG LOVE for the planet’ noemen we dat bij MINI”, aldus Daniëlle Dieben, Head of MINI Nederland. Eén van de manieren waarop dit tot uiting komt bij MINI en tevens één van onze belangrijkste kernwaarden, is het creatieve gebruik van de beschikbare ruimte: het creëren van maximale interieurruimte met een minimale voetafdruk, oftewel meer doen met minder. Het centrale thema van de Dutch Design Week ‘The Greater Number’ sluit dan ook naadloos aan op waar we bij MINI voor staan en daarom zijn wij ontzettend trots op deze samenwerking. MINI en DDW vinden elkaar op het snijvlak van innovatieve mobiliteit van de toekomst, duurzaamheid en design en zijn trots op het partnerschap voor de komende jaren.”

MINI, als onderdeel van BMW Group, eindigde eind vorig jaar op de eerste plaats in de ‘autocategorie’ van de Dow Jones Sustainability Indices World and Europe (DJSI) en werd daarmee uitgeroepen tot duurzaamste autofabrikant ter wereld.

MINI zal de ‘Design Rides’ verzorgen met onder andere de volledig elektrische MINI Electric en de plug-in hybride MINI Countryman. Die worden gedurende het evenement ingezet als shuttledienst om bezoekers te vervoeren tussen de circa 120 locaties van DDW in Eindhoven. Behalve de MINI Design Rides is MINI tevens aanwezig met een expositieruimte waar het merk zijn visie toont op design, duurzaamheid en de mobiliteit van de toekomst.

Afgelopen jaren was Renault automotive partner van de designweek.