Smurfit Kappa sponsort design awards

Smurfit Kappa wordt sponsor van de Dutch Design Awards.

Smurfit Kappa, internationaal marktleider in verpakkingen van golfkarton, wordt de nieuwe sponsor van de Dutch Design Awards 2018.


Het bedrijf wil hiermee bijdragen aan het stimuleren van duurzaamheid. 'Wij vinden het belangrijk om innovatie, ontwikkeling van talent en creatief ontwerp te ondersteunen', aldus Arco Berkenbosch, vice president innovation en development bij Smurfit Kappa.


In totaal worden 24 winnende ontwerpen en projecten van 20 tot 28 oktober 2018 een week lang tentoongesteld in het Veemgebouw in Eindhoven tijdens de zestiende editie van de Dutch Design Week. De ingezonden ontwerpen worden door een jury op verschillende criteria beoordeeld: esthetiek, impact, innovatie, productiewijze en samenwerking. Een van de terugkerende thema’s van de wedstrijd dit jaar is circulariteit.

De Dutch Design Foundation is blij met de samenwerking. "Wij zijn ontzettend trots op het partnership met Smurfit Kappa. Met hun innovatieve, doortastende aanpak en bijzondere materialen ondersteunen ze het succes van Dutch Design Awards substantieel. Anderzijds geloven wij dat het contact met de creatieve topontwerpers waarmee Smurfit Kappa in aanraking komt, ze veel inspiratie zal geven voor hun eigen innovatiekracht.", zegt Martijn Paulen, directeur van de Dutch Design Foundation.

Relevante bijdrage

De mate waarin het ontwerp vernieuwend moet zijn en een relevante bijdrage aan de maatschappij levert, waren voor Smurfit Kappa doorslaggevend om zich als sponsor aan het evenement te verbinden. Ook het feit dat de nieuwe generatie ontwerpers steeds vaker buiten de grenzen van hun eigen discipline(s) denkt en zoekt naar nieuwe manieren van samenwerking, vindt het bedrijf een mooie ontwikkeling. Berkenbosch: "Recente ontwikkelingen zoals digitalisatie en groei van e-commerce zullen op de lange termijn van bedrijven vergen dat zij een stap verder gaan in hun efficiëntie en duurzaamheid. Het is fantastisch om te zien dat deze jonge ontwerpers dit al doen."

Fotografie: Jeroen van der Wielen