Albert-Jan Smid verruilt KNLTB voor Team TOC

Albert-Jan Smid (51) is vanaf 1 december aanstaande de nieuwe Head of Partnerships van Team TOC. Bij het sportevenementenbureau uit Oss wordt hij onder meer verantwoordelijk voor de commerciële partnerships van de European Para Championships, het multisport event dat in augustus 2023 voor het eerst zal plaatsvinden in Rotterdam.

Met ruim vijfentwintig jaar ervaring in commerciële managementposities in IT, telecom, de energiesector en sport, haalt Team TOC met Smid een zeer ervaren kracht in huis. Eric Kersten, eigenaar van Team TOC, is dan ook verheugd met zijn komst. “Albert-Jan voegt met zijn ervaring en netwerk hele specifieke, waardevolle kwaliteiten toe aan ons team van experts. Voor de European Para Championships zal dat al meteen van waarde gaan blijken. Hij zal op zoek gaan naar de verbinding tussen een uniek evenement en het bedrijfsleven, om zo samen échte maatschappelijke impact te kunnen maken."

Smid zelf geeft aan enorm uit te kijken naar het mogen bouwen aan het event met sterke maatschappelijke impact. “Bij de KNLTB ben ik met mijn team zowel verantwoordelijk voor het inrichten van een moderne sponsorinfrastructuur en het exploiteren van partneractivaties, als voor de organisatie van de sportevenementen. Bij Team TOC krijg ik de kans deze ervaring te koppelen aan een heel bijzonder, wederkerend evenement dat een nieuwe standaard voor parasport moet gaan vormen."

Door verbindingen te leggen, groot te denken en te geloven in mogelijkheden waar anderen beperkingen zien, tracht Team TOC met de European Para Championships adaptieve sporten de aandacht geven die ze verdienen. Het evenement vindt om de vier jaar plaats en wordt georganiseerd in een grote Europese stad in het jaar voorafgaand aan de Paralympische Spelen. In augustus 2023 zullen op die manier voor het eerst de Europese kampioenschappen van tien verschillende parasporten tegelijkertijd in één gaststad worden georganiseerd.

“Ik heb zes jaar met enorm veel passie en plezier gewerkt bij de KNLTB”, aldus Smid. “Gelukkig hoef ik de sport die mij enorm aan het hart gaat niet volledig los te laten, want wheelchair tennis is één van de tien sporten die volgend jaar augustus op het schema staat in Rotterdam."