Auke van Rossum aan de slag bij Kumpany

Auke van Rossum is sinds deze week aan de slag gegaan als creatief directeur van merkactivatiebureau Kumpany.

In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de strategie en creatie van zowel online als live merkactivaties. Tevens is hij creatief eindverantwoordelijk voor het in 2018 gelanceerde videolabel BetterMatter. Van Rossum werkte hiervoor bij Het Bureau van Talpa Network, voorheen Brand New Telly Industries.

Auke van Rossum: “Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan met het team bij Kumpany, een bureau wat al twintig jaar meedoet aan de top. Als we straks met z’n allen weer naar buiten mogen, speelt merkactivatie een mega belangrijke rol. De behoefte om ons weer verbonden te voelen is dan sterker dan ooit. Merken spelen daar een grote rol in op activatieniveau, zowel online als live. Met de getalenteerde groep van Kumpany hoop ik een zomer tegemoet te gaan met toffe activaties voor topmerken als NS, VodafoneZiggo, Holland Casino en Nespresso.”

Kumpany’s Jan Paul de Wildt: “We waren voor de CD-positie op zoek naar een toptalent die merken in de breedte kan bedienen in zowel offline als digitale vraagstukken. Dit hebben we in Auke gevonden; een ras-creatief die economie heeft gestudeerd. Hij is conceptueel sterk in zowel live als online merkactivatie en dat zie je niet vaak. Auke beschikt over een gereedschapskist die volledig is uitgerust voor een tijd waarin merkactivatie creatief onderscheidend moet zijn, maar ook verdomd effectief.”

Nadat Van Rossum als creatief voor verschillende bureaus heeft gewerkt, ging hij in 2013 bij Brand New Telly Industries aan de slag – de agency die in 2019 door John de Mol werd overgenomen. Gedurende deze periode was Auke verantwoordelijk voor diverse campagnes, zoals de Lexus Urban Art tour, de ING Mobile Open en Sourcy laarsjes. Ook nam hij de regie op zich voor de TVC’s van Subway, VoetbalTV en Pathé Thuis.

Meer informatie: www.kumpany.nl