Barbara Peeters verlaat Infront Nederland

Na bijna 16 jaar in dienst te zijn geweest van Referee Sportsmarketing/Infront Netherlands verlaat managing director Barbara Peeters het bureau. Per 1 april wordt ze commercieel directeur bij Team Sunweb, de wielerploeg van onder anderen Tom Dumoulin en Wilco Kelderman.

Sponsorreport sprak met Barbara Peeters. In een mail laat ze weten dat het vertrek enerzijds met pijn in het hart gaat, maar dat ze ook trots is op het bedrijf dat ze achterlaat met een gezonde dosis enthousiasme voor de toekomst. Komende maanden zal zij haar taken overdragen, maar ook nog betrokken zijn bij verschillende schaatsevenementen. Wie Barbara Peeters bij Infront Netherlands op gaat volgen is nog niet bekend.

Het kan niet anders dan een lastige beslissing zijn geweest?
Peeters: "Absoluut. Maar je maakt een afweging en dan kan ik deze kans niet laten liggen. In mijn nieuwe baan ga ik terug naar de kant van de sport. Ik ben zelf fanatiek sporter geweest, en die kant is altijd aantrekkelijk gebleven om in te werken. Ik kijk er naar uit om met Iwan Spekenbrink (CEO Team Sunweb, red.) samen te werken. Ik heb er veel zin in om in een andere sportwereld dan het schaatsen te begeven.”

Het is mooi om onderdeel te worden van de reis

Waarom juist Team Sunweb?
"Team Sunweb is een van meest innovatieve wielerploegen in het peloton. Er is een fantastische en ambitieuze visie op de toekomst van het wielrennen waarbij talentontwikkeling erg belangrijk is. Het is mooi om onderdeel te worden van die reis. Ze hebben een aantal partners om zich heen verzameld die dezelfde visie en missie hebben als het team. De samenwerking met Sunweb moet een prachtige case opleveren.”

Jouw vertrek heeft niets te maken met de overnames in de afgelopen jaren van Referee door Infront en inmiddels de Wanda Group?

"Nee, zeker niet. Ik was helemaal niet op zoek naar een nieuwe baan. Infront bood nog heel veel uitdagingen, dus ik had geen redenen om weg te gaan. Maar toen Iwan met zijn verhaal bij mij kwam heeft hij mij overtuigd. Dat is een heel sterk verhaal. De ambities van Team Sunweb hebben mij overtuigd.”

Wat worden jouw taken?
"De eerste periode zal in het teken staan van de wielerwereld beter leren kennen. In mijn nieuwe functie zal ik Iwan op commercieel gebied ondersteunen en de samenwerking met de bestaande en nieuwe partners versterken.”

Lees hier meer over de ambities van Sunweb en Team Sunweb.