Geer Oskam nieuw Hoofd Development Van Gogh Museum

Geer Oskam is per 1 november 2017 het nieuwe hoofd van de afdeling Development van het Van Gogh Museum. Oskam (33) werkte de afgelopen 3,5 jaar al als Senior Relatiemanager Fondsen & Stichtingen op deze afdeling, waar hij een aanzienlijk netwerk opbouwde en groot fondsenwervend resultaat in binnen- en buitenland realiseerde.

Oskam heeft ruime internationale ervaring met particuliere-, institutionele- en corporate sponsoring. Zo werkte hij eerder onder andere in Berlijn en New York als Development Consultant voor Human Rights Watch. Oskam werkte van 2007 tot 2009 al in het Van Gogh Museum als programmeur voor de vrijdagavonden. In 2007 behaalde hij zijn Mastergraad in de richting Cultuurbeleid & Management aan de Universiteit van Amsterdam.

Milou Halbesma, directeur van de sector Publiekszaken van het Van Gogh Museum, de sector die verantwoordelijk is voor de realisatie van een groot deel van de inkomsten van het museum middels ticket sales, evenementen en development: ''We zijn blij en trots om een talent uit de eigen organisatie de ruimte te geven door te groeien. Geer heeft een combinatie van professionaliteit, ondernemerschap en internationale ervaring die voor ons museum passend en waardevol is.''

Directeur Axel Rüger: ‘Het Van Gogh Museum is dit jaar uitgeroepen tot het museum met de beste reputatie van Europa en – na het Louvre – het museum met de beste reputatie wereldwijd. Tachtig procent van onze inkomsten genereren we zelf, waaraan de afdeling Development een belangrijke bijdrage levert. De relaties met onze vrienden en partners zijn voor het museum van cruciaal belang om op internationaal topniveau mee te draaien.’Geer Oskam: ‘Het is een eer mij in deze nieuwe rol te mogen blijven inzetten voor dit prachtige museum en met dit uiterst professionele team. Ik kijk ernaar uit bestaande relaties te verdiepen en nieuwe relaties met sponsoren en schenkers in binnen- en buitenland aan te gaan, om zo het museum verder te verstevigen en zoveel mogelijk mensen wereldwijd in contact te brengen met het werk en leven van Vincent van Gogh.’

De afdeling Development bestaat verder uit Willem van Gogh (Ambassadeur Van Gogh Museum / Advisor to the board), Marije van der Pas (Senior Relatiemanager Particuliere Donateurs), Floor van Kollem (Relatiemanager Particuliere Donateurs), Geneviève Wehry (Senior Relatiemanager Corporate Partnerships), Urita Mual (Relatiemanager Corporate Partnerships), Carli van de Kerkhof (Relatiemanager Corporate Partnerships), Anne Dozy (Relatiemanager Fondsen en Stichtingen a.i.), Pieter Versluis (Development Researcher) en Mariëlle Koevermans (Account Medewerker Development).