Justin Goetzee algemeen directeur Team Jumbo-Visma

Justin Goetzee wordt de nieuwe algemeen directeur van schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma. De Bredanaar maakte onlangs bekend dat hij per 1 januari stopt als directeur van eredivisionist NAC Breda. Per 1 februari treedt hij in dienst bij Team Jumbo-Visma.

Goetzee zal in zijn functie nauw gaan samenwerken met mede-directeuren Richard Plugge (wielrennen) en Jac Orie (schaatsen) en wordt onder meer belast met algemene zaken, commercie en communicatie van beide sportploegen.

“Ik ben erg trots dat ik binnenkort aan de slag mag bij Team Jumbo-Visma”, zegt Goetzee. “Ik zal me vol overgave en met veel energie storten op de uitdagingen en kansen die er liggen. Ik kijk er naar uit om samen met Richard, Jac, de staf en de RvC de unieke samenwerking tussen de twee ploegen verder door te ontwikkelen. Graag wil ik een grote bijdrage leveren aan de teams door ze op operationeel en commercieel gebied te ontzorgen. Op die manier kan de maximale focus op de sportieve prestaties blijven liggen.”

De beide huidige directeuren, Orie en Plugge, juichen de komst van de Bredanaar toe: “We zijn heel blij met de aanstelling van Justin”, zijn Plugge en Orie eensgezind. “Justin heeft bestuurlijke ervaring en een goed commercieel netwerk. We zijn ervan overtuigd dat wij samen met Justin onze ploegen en sportorganisatie kunnen laten doorgroeien.”

NAC Breda

Het vertrek van Goetzee bij NAC betekent het einde van een tijdperk van meer dan vijf jaar als directeur bij de Parel van het Zuiden. Na eerdere dienstverbanden bij onder andere RKC, PSV, Stichting Meer dan Voetbal en ADO Den Haag, begon de in Breda woonachtige sportbestuurder in maart 2013 als Commercieel Directeur bij NAC. Een aantal maanden later werd hij benoemd tot Algemeen Directeur van de voetbalclub waar hij van kleins af aan al supporter van was.

De periode van Goetzee bij NAC kenmerkt zich voornamelijk door het buitengewone financiële herstel dat de club in sportief roerige tijden doormaakte. NAC klom de afgelopen jaren mede dankzij de inspanningen van Goetzee uit een behoorlijk financieel dal en wist dit jaar zelfs voor het eerst sinds 2009 een positief eigen vermogen te presenteren. Daarmee laat Goetzee een financieel gezonde club achter, iets waar hij meer dan trots op kan zijn.

Justin Goetzee: "Ik kijk met veel genoegen terug op de afgelopen 5,5 jaar. Het waren intensieve, leerzame en mooie jaren, boordevol dierbare herinneringen. De enorme betrokkenheid bij onze aandeelhouders, commissarissen, supporters, sponsoren, vrijwilligers en personeel die ontstond in onze jacht naar promotie, daar kijk ik met de meeste trots op terug. Hoe we ons destijds in een lastige situatie hebben teruggeknokt door bij elkaar te blijven, dat zal ik nooit meer vergeten. Die saamhorigheid en onverzettelijkheid, dat is mijn favoriete NAC. Door met z'n allen de schouders eronder te zetten hebben we ervoor gezorgd dat NAC weer een financieel gezonde club is. Dat hebben we echt met elkaar gedaan. Het blijft uiteraard wel belangrijk om verantwoord om te blijven gaan met de financiële bedrijfsvoering. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst nog te genieten van vele mooie Avondjes NAC. Als supporter wel te verstaan.”