Michiel van Rijn van Alkemade versterkt More2Win

Michiel Van Rijn van Alkemade (1982) versterkt per oktober het team van social enterprise More2Win waar hij samen met oprichter Tim van Dooren het directieteam gaat vormen. De afgelopen 5 jaar was Michiel partner bij Techonomy/SportsCloud, daarvoor was hij als sportmarketeer bij Triple Double werkzaam.

Michiel van Rijn van Alkemade: "In de 10 jaar dat ik rondloop in de sportwereld heb ik vanuit verschillende perspectieven de positieve kracht van sport ervaren. Tegelijkertijd zie ik ook dat zowel de sport als de overheid als commerciële sponsoren moeite hebben om de echte maatschappelijke waarde van sport aan te tonen. Terwijl die verwachting vanuit fans en consumenten wel steeds sterker wordt. Wat draag jij als organisatie echt bij aan de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken? Alleen voor de bühne een mooi verhaal bouwen is niet meer voldoende, daar wordt steeds sneller doorheen geprikt. Bij More2Win heb ik de kans om ondernemerschap met mijn maatschappelijke hart te combineren. Hier hebben we heel helder 1 doel voorop staan: de maatschappelijke impact van sport vergroten. Als social enterprise is het 'impact before profit' en verplichten we onszelf de meerderheid van de winst terug te investeren in de sport. Winst maken mag, graag zelfs want in ons bedrijfsmodel betekent dat meer maatschappelijke impact en verdere groei van onze projecten."

Tim van Dooren, oprichter van More2Win: "De timing is perfect. Met het wegvallen van alle evenementen eerder dit jaar versnelde onze voorgenomen verbreding naar een sportbrede aanpak. Tot voor kort richtte More2Win zich primair op de impact rondom sportevenementen, dit is inmiddels verbreedt naar sport als gehele sector: overheden, organisatoren, bonden, leagues, atleten en zeker ook merken. Dat betekent dat we ons netwerk vergroten en nieuwe competenties nodig hebben. Samen gaan we de uitdaging aan om de grootste maatschappelijke impactorganisatie in de sport te worden.

More2Win

Opgericht in 2014 met projecten rondom de FIFA World cup 2014 (Brazilië) en Olympische Spelen 2016 (Rio de Janeiro) houdt More2Win zich bezig met de vraag hoe we als maatschappij optimaal kunnen profiteren van de kracht van sport. De claim dat sport de wereld automatisch beter maakt is te makkelijk en vaak niet genoeg doordacht. More2Win ondersteunt organisaties in de sport om echt te sturen op die maatschappelijke impact. Zodat de sport een sterkere positie krijgt en aantoonbaar bijdraagt aan maatschappelijke vraagstukken als duurzaamheid, integratie, inclusiviteit en armoedebestrijding. More2Win is onder andere werkzaam voor NOC*NSF, UEFA, Provincie Gelderland, BrabantSport, JBN, Formula-E en het WK Volleybal ’22.