Olivier Smit verlaat Vitesse

Na drie jaar verlaat commercieel directeur Olivier Smit Vitesse

Smit, voorheen onder meer werkzaam bij ABN Amro, RBS, Unicef en Hilton Hotels, kwam drie jaar geleden over van de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond.

In zijn eerste seizoen bij Vitesse werd Droomparken als hoofdsponsor gepresenteerd. Vorig seizoen werd onder meer een langdurige samenwerking met official teamwear supplier Nike beklonken en in de afgelopen periode werden er, ondanks de corona-omstandigheden, diverse partnerships verlengd. Zo kan de club ook de komende jaren rekenen op de steun van onder meer Clean Mat Trucks, Prins Petfoods, SMB Willems, Unica ICT Solutions en Breng/Connexxion. Ook werden er onlangs nog nieuwe samenwerkingen gepresenteerd, met hoofdsponsor Waterontharder.com, BMW Mini/Ekris, Van Uffelen Mode, Succesparken en Voetbalshop.nl. Een ander hoogtepunt van Smit bij Vitesse was de unieke samenwerking met hoofdsponsoren Koninklijke Burgers’ Zoo en Nederlands Openluchtmuseum. Onder het motto ‘Dagje uit in Arnhem’ zette drie iconische Arnhemse partijen de stad en regio landelijk nog meer op de kaart.

Smit over zijn jaren in Arnhemse dienst: “Ik kijk terug op drie intensieve en dynamische jaren waarin er veel is gebeurd. In de afgelopen jaren hebben we meerdere hoogtepunten met elkaar beleefd en mooie resultaten geboekt. Tegelijkertijd hebben we ook voor stevige uitdagingen gestaan. Die dynamiek maakt dat ik trots ben op de behaalde successen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook zaken waarin ik had gehoopt meer progressie te kunnen boeken, zoals de stadionbezetting. Kortom het werk is nooit af in een unieke omgeving zoals de voetbalwereld is, al ben ik blij met de commerciële duurzame manier waarop ik Vitesse achterlaat. Ik hoop dat de collega’s de ingeslagen weg succesvol gaan uitbouwen, waar ik alle vertrouwen in heb. Ik wil graag alle partners en leden van Business Club Vitesse-GelreDome bedanken voor het vertrouwen en loyaliteit. Daarnaast ben ik enorm trots op de collega’s bij Vitesse. Zonder de enorme toewijding en betrokkenheid was het behaalde succes niet mogelijk geweest. Tot slot, om in lijn met de Motten ze Dan-campagne te spreken: met mijn armen wijd, borst vooruit en kop omhoog verlaat ik de club. Ik wens de club en al haar medewerkers, partners, BCVG-leden en supporters het allerbeste toe.”

Algemeen directeur Pascal van Wijk: “Olivier heeft zich de afgelopen drie seizoenen volop ingezet voor onze club. Onder zijn hoede hebben we commercieel flinke stappen voorwaarts gemaakt. We bedanken Olivier voor zijn bijdrage aan de continuïteit van onze club en wensen hem veel succes in de toekomst.”

Vitesse benut de komende tijd om de opvolging van Smit vorm te geven.

Lees hier een uitgebreid interview met Olivier Smit dat Sponsorreport onlangs had over het verlengen van de sponsorships bij Vitesse.

Foto: Vitesse