Stijn Wopereis Hoofd Development Van Gogh Museum

Stijn Wopereis (1977) start vandaag in zijn nieuwe rol als Hoofd Development bij het Van Gogh Museum. Hij maakt de overstap van War Child, waar hij tot voor kort onder andere de ad-interimfunctie van Head of Partnerships & Actions vervulde.

Emilie Gordenker, algemeen directeur Van Gogh Museum: "Wij zijn erg blij met de komst van Stijn. Het Van Gogh Museum genereert 85% van zijn eigen inkomsten, daarin is de rol van de afdeling Development cruciaal. Het afgelopen anderhalf jaar laat zien dat steungevers en partnerships onmisbaar zijn voor de culturele sector en voor het Van Gogh Museum. De directie verheugt zich erop om samen met Stijn nog meer bijzondere verbindingen aan te gaan met onze huidige en mogelijk toekomstige partners."

Wopereis heeft veel ervaring opgedaan bij meerdere non-profitorganisaties op het gebied van fondsenwerving en partnerships. Zo werkte hij tussen 2011 en 2018 in verschillende functies bij het Wereld Natuur Fonds. Allereerst als Senior Accountmanager en Manager Major Accounts, waar hij van 2015 tot 2018 eindverantwoordelijk was voor de inkomsten van particulieren, stichtingen, nalatenschappen en bedrijven. Gedurende die periode vervulde hij ook tijdelijk de functie van Chief Fundraising en Development. Daarna werkte Wopereis van 2018 tot 2020 als Chief Fundraising & Development bij Amref Flying Doctors. Na het vervullen van een ad-interimfunctie als Head of Partnerships & Actions bij War Child, waarbij hij lid was van het Marketing & Fundraising Management Team, start Wopereis vandaag als Hoofd van de afdeling Development bij het Van Gogh Museum.

Wopereis volgt Geer Oskam op, die overstapte naar het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wopereis: "Het is een eer om voor één van de mooiste musea ter wereld te mogen werken. Naast de prachtige schilderijen en tekeningen spreekt ook Van Goghs bijzondere levensverhaal, wat we zo goed kennen dankzij de vele bewaarde brieven, mij erg aan. Het is een ongekende tijd en ik kijk ernaar uit om samen met mijn team bij te dragen aan het behouden van het Nederlands erfgoed van deze wereldberoemde kunstenaar."