Asito hoofdsponsor Nederlandse curling-mannen

Asito is de nieuwe hoofdsponsor van het Nederlandse curling herenteam. De schoonmaakonderneming tekent een vierjarige overeenkomst.

De nieuwe voorzitter van de bond, oud-VVD-kamerlid Bart de Liefde, zette op een persbijeenkomst woensdag de ambitieuze plannen uiteen. Het herenteam intensiveert het aantal trainingsuren tot 20 uur per week. Ook wordt het wedstrijdprogramma en de begeleidingsstaf verder uitgebreid. Als de heren dit najaar Europees Kampioen worden in de B-divisie dan kwalificeren de heren zich voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi van 2018; de opmaat naar een medaille in 2022.

Remko Stolk, commercieel directeur van Asito, verwacht veel van de sponsoring van de ambitieuze curlingmannen: "Er is veel verwantschap tussen ons werk, schoonmaken en curling. Beide worden in Nederland nog enorm onderschat. Daarnaast is het allebei echt topsport. Ik heb laatst zelf curling gespeeld en het is ontzettend moeilijk. Ook het familiegevoel dat ik ervaar binnen de curlingwereld heeft veel overeenkomsten met het DNA van ons familiebedrijf. Bovendien tovert curling bij veel mensen een glimlach op hun gezicht en dat is precies wat we als Asito met onze dienstverlening willen bereiken.”

Bondscoach Shari Leibbrandt en de skip (aanvoerder) van het Nederlandse herenteam Jaap van Dorp zijn ook erg blij met de nieuwe mogelijkheden. "Tot nu toe betaalden we alles uit eigen zak. Dat betekende minder trainen en minderwedstrijden spelen dan we eigenlijk wilden. We kunnen nu echt de stap maken naar topsport. Als je kijkt hoe goed we momenteel al presteren, moet dat straks leiden tot nog veel betere prestaties.”

Triple Double

Vandaag werd ook bekendgemaakt dat het kledingmerk Fila het Nederlands herenteam en de overige teams van de Nederlandse Curling Bond voor vier jaar gaat ondersteunen. Onlangs maakte het TEAMKPN Sportfonds al bekend dat zij de Olympische droom van de curlingmannen financieren.

Grote motor achter de samenwerking is het Eindhovense sportmarketingbureau Triple Double. Zij onderzochten de potentie van curling in Nederland en hebben zich samen met de curlingbond ten doel gesteld de sport in ons land op de kaartte zetten. Enerzijds door financiële randvoorwaarden voor curling als topsport te garanderen. En anderzijds door curling in ons land beter zichtbaar en bereikbaar te maken. Zo wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw tv-format ‘Holland’s Next Gold Medal’. En wordt er een samenwerking gezocht met de vele curling-initiatieven die in de wintermaanden op tijdelijke ijsbanen in Nederland plaatsvinden.
Het partnership tussen de Nederlandse Curling Bond en Triple Double wordt inmiddels geroemd als ‘best practice’ door de World Curling Federation voor kleine wintersportlanden die de ambitie hebben aan de Olympische Spelen deel te nemen.