DAS ondersteunt KNGU verenigingen

Juridisch en financieel dienstverlener DAS ondertekende 17 juni een samenwerkingsovereenkomst met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). DAS ondersteunt de KNGU en haar verenigingen met juridisch advies en creditmanagementvragen. De KNGU is de achttiende sportbond die zich aansluit bij DAS voor de Sport.

De Juridische Adviesdesk voor de Sport en DAS Credit Management voor de Sport zijn onderdeel van het platform DAS voor de Sport. Verenigingen, die zijn aangesloten, hebben toegang tot juridisch advies over vraagstukken zoals aansprakelijkheid, statuten en auteursrechtelijke kwesties. Ook hebben de verenigingen toegang tot de juridische kennisbank van DAS en worden zij op de hoogte gehouden van relevante juridische ontwikkelingen. Daarnaast krijgen de verenigingen hulp bij hun debiteurenbeheer. Doel hiervan is om de financiële positie van de verenigingen (verder) te verbeteren.

Monique Kempff, voorzitter KNGU: "Juridische vraagstukken zijn een van de grootste knelpunten bij het bestuurlijk kader van de verenigingen. De ruim 1000 verenigingen aangesloten bij de KNGU, krijgen met deze samenwerking nog betere juridische ondersteuning. Hierbij kun je denken aan advies of ondersteuning bij het toetsen van een arbeidscontract of bijvoorbeeld de positie van de vereniging ten opzichte van de gemeente bij huurverhoging. Het voorkomen van juridische problemen is beter dan genezen.’