Justlease stopt schaatssponsoring definitief

Justlease, de hoofdsponsor van de ploeg van schaatsster Ireen Wüst, zegt in een verklaring dat het de ophef die is ontstaan rond de meervoudig olympisch kampioene betreurt en stopt definitief met de sponsoring van een schaatsteam.

Gisteren werd bekend dat het leasebedrijf, dat eerder had aangegeven te stoppen, misschien toch door zou gaan als schaatssponsor, maar dan zonder Ireen Wüst omdat zij met haar 31 jaar te oud zou zijn. Het bedrijf sprak onder meer met schaatssponsors Plantina en Clafis over een samenwerkingsverband. Justlease zegt dat er gisteren onvolledig nieuws naar buiten is gekomen, waardoor er voorbarige en onjuiste conclusies zijn getrokken.

"Wij betreuren de commotie over het al dan niet doorgaan van sponsoring van onze kant en de negatieve beeldvorming die rondom Ireen Wüst is ontstaan. Het is jammer dat er onvolledig nieuws naar buiten is gekomen, waardoor er voorbarige en onjuiste conclusies zijn getrokken", aldus het concern. "We blijven erbij te stoppen met het sponsoren van de schaatsploeg na dit seizoen. We kijken met veel trots en plezier terug op de successen die we hebben kunnen faciliteren en wensen alle leden van de schaatsploeg veel succes met hun sportieve carrière.”