Shimano opvolger BankGiro Loterij

De Japanse fabrikant van fietsonderdelen Shimano wordt de opvolger van de BankGiro Loterij als sponsor van de wielerploeg van Arend Scheppink.

Co-sponsors worden Van Keulen Interieurbouw, een Nederlandse Interieurproducent, en Imabo Van Buren, een groothandel in bouwmaterialen. De ploeg gaat rijden onder de naam Team Shimano-Van Keulen-Imabo Van Buren en krijgt de status van 'Continental Team'.

De ploeg zal volgend jaar bestaan uit acht Nederlandse en acht Japanse renners. Hoe de ploeg er volledig uit gaat zien zal de komende weken bekend worden. Het budget van de ploeg bedraagt circa 2,5 miljoen euro.

Shimano stelt zich met de sponsoring ten doel het Japanse wielrennen op de weg te ondersteunen. De sponsoring moet Japanse renners de mogelijkheid bieden om ervaring op te doen in de professionele wielerwereld en daarmee het Japanse wielrennen naar een hoger niveau tillen. Eén van de belangrijkste doelen op lange termijn is een goed resultaat te behalen op de Olympische Spelen in Peking in 2008.
Arend Scheppink zal het management voeren in samenwerking met het marketing- en managementbureau Sports Marketing Services.