Van Mossel Kia hoofdsponsor Dutch Open

Na elf jaar keert het Dutch Open tennistoernooi terug naar Amersfoort als ATP-challenger. Van Mossel Kia is naamgever en hoofdsponsor.

Stichting TopSport Amersfoort en Van Mossel Kia willen met het Van Mossel Kia Dutch Open de Nederlandse tenniswereld weer op de kaart zetten.

Tom Nijssen, voormalig tennisprof en erelid bij tennisclub ALTA, is aangewezen als toernooidirecteur van het Van Mossel Kia Dutch Open. “Dit is een fantastische stap voor het Nederlandse tennis, ik heb de ambitie om samen met alle betrokken partijen dit ATP Challenger toernooi voor lange termijn op de kaart te zetten. De oprechte betrokkenheid van de hoofdsponsor geeft veel vertrouwen voor de toekomst”, aldus Nijssen.

Bas Huijzer, commercieel / operationeel directeur van de hoofdsponsor Van Mossel Kia, laat weten: "Een van de kernwaarden van de Van Mossel Automotive Groep is om onderscheidend te zijn. Wij geloven dat wij door deze samenwerking onze klanten niet alleen onze passie voor auto's kunnen laten zien, maar hen ook kunnen meenemen in een wereld die minstens zoveel passie en drive kent."
Het sponsorship tussen Stichting TopSport Amersfoort, ALTA en Van Mossel Kia in Amersfoort versterkt ook het partnership van de KNLTB en Kia Motors Nederland, waarbij de gedachte mede is lokale dealers en verenigingen aan elkaar te verbinden.

Het Dutch Open, waar de nummer één van de wereld Novak Djokovic in 2006 toernooiwinnaar was, vindt aankomende zomer van 15 tot en met 21 juli plaats bij tennisclub ALTA. Het toernooi verloor na 2008 zijn ATP-status en krijgt nu een vervolg als challenger. Feitelijk gaat het hier om de voortzetting van The Hague Open, het internationale ATP Challengertoernooi in Scheveningen, waar dit jaar de organisatie de begroting niet sluitend kon krijgen. Amersfoort heeft het toernooi voor vijf jaar vastgelegd.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting TopSport Amersfoort in samenwerking met Gemeente Amersfoort, de KNLTB, tennisclub ALTA, Schoonderbeek bouw- en aannemingsbedrijf en Van Mossel Kia.