Wegen KNKV en Cashback World scheiden

Cashback World is niet langer de naamgevend partner van de Korfbal League. Het KNKV en myWorld, houder van het consumentenmerk Cashback World, hebben besloten om na twee seizoenen de samenwerking niet te continueren.

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Cashback World heeft bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van onze korfbalcommunity en het verbinden van verenigingen, leden en sponsoren. Echter bereikte de samenwerking, ondanks de gezamenlijke inspanningen, voor beide partijen niet het beoogde doel.”
Van Meerten vervolgt: “Dit leidt ook weer tot nieuwe kansen. Met de stijgende populariteit van de Korfbal League en als basis onze vijfhonderd verenigingen is de korfbalsport voor veel partijen een erg interessante partner.”

Patrick Dom, managing director myWorld België en Nederland: “Samen met het KNKV heeft Cashback World twee seizoenen terug, een Korfbal Cashback Card ontwikkeld, die tot doel had om de basisdoelstellingen van een sponsorovereenkomst zelfs te overstijgen. Zo wilden beide partijen van bij de opstart graag verenigingen, leden, sponsoren en het KNKV nog sterker met elkaar verbinden. Ondanks de vele inspanningen van zowel het KNKV als Cashback World, werd deze mooie doelstelling na twee jaar intensieve samenwerking helaas niet waargemaakt. Op zo’n moment moet je durven beslissen om een project niet verder te zetten, ook al houd ik een warm en goed gevoel over aan onze samenwerking op zich.”

Met de Korfbal Cashback Card ontvangen korfbalfans Cashback bij iedere aankoop die zij bij een aangesloten winkel doen. Daarnaast steunen zij met iedere aankoop ook nog hun vereniging. Korfbalfans die een dergelijke pas hebben, kunnen deze blijven gebruiken met alle voordelen van dien. Nieuwe passen kunnen niet meer aangevraagd worden.

Terug naar Ahoy

Rotterdam Ahoy is de komende vijf jaar de korfbaltempel van Nederland. De eerstvolgende Korfbal Leaguefinale staat gepland op zaterdag 4 april 2020.

Bij het maken van de keuze voor de komende jaren heeft het KNKV een antwoord gevonden op de vraag: waar komt topkorfbal het beste tot z’n recht en waar hebben de fans de beste mogelijkheden om elkaar te ontmoeten? Daarin biedt de samenwerking met Rotterdam Ahoy, Rotterdam Topsport en de gemeente Rotterdam veel vertrouwen voor de toekomst. De zichtbaarheid in de stad Rotterdam en de samenwerking met regionale verenigingen vormen namelijk een belangrijk onderdeel van het aankomende vertrouwde podium, dat absoluut een nieuw geluid zal laten horen. KNKV-voorzitter Rob Meijer: “De finales (A-jeugd en Korfbal League), met meer dan tienduizend toeschouwers, worden omringd door diverse side-events en het jaarlijkse Korfbalcongres. De korfbalsport zal Rotterdam Ahoy de komende jaren weer laten zinderen en beven.”

De Ziggo Dome heeft de korfbalsport de afgelopen vier seizoenen prachtige Korfbal Leaguefinales gebracht. Samen met directie en personeel van de Ziggo Dome én de gemeente Amsterdam heeft het KNKV laten zien dat de Ziggo Dome zeer geschikt is voor topsportevenementen. Het KNKV is zijn Amsterdamse partners dankbaar voor de goede samenwerking en blijft de opgedane ervaring ook in de komende jaren toepassen.

Sven de Langen, wethouder sport van de gemeente Rotterdam: “De Korfbal Leaguefinale keert na vier jaar afwezigheid terug naar Rotterdam Ahoy. Jarenlang was de 'Road to Ahoy' een begrip voorkorfbalminnend Nederland. Als sportstad zijn wij dan ook trots dat verenigingen, spelers, speelsters en fans opnieuw mogen uitkijken naar dit topsportevenement in een uitverkocht Ahoy. Samen met het KNKV, Rotterdam Ahoy en onze lokale sportpartners willen we de hele stad betrekken bij de Korfbal Leaguefinale, bijvoorbeeld via side-events en promotionele acties. Zo bouwen we in Rotterdam weer aan een sfeervol korfbalfeest. Ik kijk er erg naar uit!”

Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy: “Ik, en vele collega’s van Ahoy, kijken uit naar de komende korfbalfinales in onze sportarena. Wij weten uit ervaring dat het korfbalpubliek tot het uitbundigste publiek bestaat dat er is. Ahoy zal weer als vanouds op haar grondvesten trillen. Welkom terug!”