Lotto en Le Champion gaan samenwerken

Lotto, onderdeel van Nederlandse Loterij en hoofdsponsor van Team LottoNL-Jumbo, gaat in zee met Le Champion, een van de grootste sportverenigingen van Nederland met ruim 17.000 leden.

Lotto wil op deze manier meer toerfietsers in Nederland bereiken. Jaarlijks melden zich zo’n 17.500 deelnemers aan voor de toertochten van Le Champion.

Vier toertochten van Le Champion worden onderdeel van ‘De 6 van Lotto’, een serie toertochten die Lotto sinds 2015 jaarlijks organiseert voor toerfietsers in Nederland. De aftrap wordt gedaan met de toertocht Omloop van Zandvoort op 26 maart 2017.

Arno de Jong, directeur Brands & portfoliomanagement: "Voor Lotto is dit een fantastische aanvulling op ons sponsorship met Team LottoNL-Jumbo. Op deze manier laten we zien dat we zowel de top in het wielrennen als de brede groep toerfietsers een warm hart toedragen.”
Directeur Le Champion, Jacques Loomans is erg blij dat Lotto zich verbindt aan vier van de mooiste fietsevenementen van Le Champion: "Samenwerken met Lotto is geweldig want net als Lotto stimuleert Le Champion iedereen die van sport houdt. We versterken elkaar en kunnen zo bij; vier van onze; fietsevenementen onze deelnemers nog meer bieden dan nu.”

Programma

In samenwerking met Le Champion worden vier van de zes toertochten georganiseerd. Uitzonderingen zijn Toerversie Amstel Gold Race en Team LottoNL-Jumbo toertocht. Het programma van ‘De 6 van Lotto’ in 2017 bestaat uit de volgende toertochten:
Omloop van Zandvoort 26 maart 2017
Toerversie Amstel Gold Race 15 april 2017
Ronde van Noord-Holland 22 april 2017
LBL Ardennen Classic 12 augustus 2017
Dam tot Dam fietsclassic 17 september 2017
Team LottoNL-Jumbo toertocht oktober 2017