Rituals X Rijksmuseum

Met Rituals en het Rijksmuseum gaan twee iconische Nederlandse merken samenwerken en creëren ze een exclusieve collectie producten voor home en body als rijk eerbetoon aan de 17e eeuw. De collectie van negen home en body producten is geïnspireerd op zeventiende-eeuws Delfts aardewerk dat te zien is in het Rijksmuseum en is vanaf 3 juni verkrijgbaar.

In de 17e eeuw was Amsterdam een levendige stad met wereldwijd overzeese connecties. Kleurrijke en luxe goederen uit Azië beïnvloedden en verrijkten het leven in Amsterdam op onnavolgbare wijze; geurige specerijen, exotische bloemen, porselein en luxe stoffen veroorzaakten een sensatie.

De samenwerking tussen Rituals en het Rijksmuseum heeft geleid tot de creatie van een buitengewone collectie. In de bijzondere Amsterdam Collection staan de Nederlandse tulpen en Japanse yuzu centraal: geurende symbolen uit de eeuw dat Amsterdam en de schoonheid van het oude Azië elkaar vonden in een nieuwe tijd. Het design van de collectie is geïnspireerd door een iconische Delfts Blauwe vaas met Aziatische bloemen en vogels.

Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni ontvangen de eerste 50 klanten in de Bijenkorf in Amsterdam een exclusieve Amsterdam Collection canvas tas met producten. Tijdens het bijzondere event kun men een eigen Delfts blauw ‘tegeltje’ laten personaliseren en een foto maken met een flower wall.
De exclusieve Rituals Amsterdam Collection is vanaf maandag 3 juni verkrijgbaar in het Rijksmuseum, Rituals Leidsestraat Amsterdam, Rituals Schiphol, de Bijenkorf Amsterdam, rituals.com, debijenkorf.nl en aan boord bij KLM.