Tweede Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day

Hyundai en het Van Gogh Museum organiseren voor de tweede keer de Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day waarbij ouderen in verbinding worden gebracht met het werk en leven van Van Gogh. In deze editie op 1 oktober, die samenvalt met de Nationale Ouderendag, worden bewoners van Brabantse zorginstellingen verrast met een workshop schilderen waarin het werk De aardappeleters centraal staat.

Ook nu de musea weer open zijn, is het voor ouderen niet altijd mogelijk om zelfstandig een bezoek te brengen. Om de kunst en de verhalen uit het Van Gogh Museum dichter bij ouderen te brengen, worden op de Hyundai x Van Gogh Museum Connection Day bij verschillende zorginstellingen in Noord-Brabant, de omgeving waar Van Gogh lange tijd woonde en werkte, workshoppakketten afgeleverd. De pakketten, die in elektrische auto’s van Hyundai worden bezorgd, bevatten schilderbenodigdheden en een instructievideo om een eigen versie van De aardappeleters (1885) te maken, het werk dat dit najaar centraal staat in de tentoonstelling De aardappeleters: misser of meesterwerk?.

De schilderbenodigdheden voor de workshop worden aangeboden door Royal Talens, lid van de Van Gogh Museum Global Circle. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met BrabantZorg, partner van het Van Gogh Museum uit de sector zorg en welzijn. De workshopvideo 'Schilder De aardappeleters’ is online beschikbaar.

Hyundai is sinds 2016 partner in mobiliteit van het Van Gogh Museum. Toegankelijkheid is voor beide partijen een belangrijke kernwaarde. Dankzij de steun van Hyundai ontwikkelt het Van Gogh Museum educatieve activiteiten voor kwetsbare ouderen. Naast deze activiteiten maakt Hyundai ook de Koreaanse vertaling van de multimediatour mogelijk, alsook de Koreaanse museumgids. 
Het partnerschap met het Van Gogh Museum past in de visie van Hyundai om samenwerkingen aan te gaan met toonaangevende musea in de wereld om zo design en kunst aan elkaar te koppelen. Hyundai is eerder samenwerkingen aangegaan met Tate Modern in Londen, het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) en het Museum voor moderne en hedendaagse kunst in Korea.

Op de foto: Van Gogh Museum medewerker Fouad Boukraa levert de workshoppakketten bij woonzorgcentrum BrabantZorg Nieuwenhagen in Den Bosch af met de Hyundai KONA Electric. (Foto: Jelle Draper)